Duiken op de Kaaiman Eilanden

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

De Kaaiman Eilanden bieden enkele van de beste wandduiken in het Caribisch gebied, zo niet de wereld. De eilanden liggen in het Centraal Caribisch gebied ten zuiden van Cuba en ten westen van Jamaica. De Cayman eilanden bestaan uit drie eilanden, Grand Cayman, Little Cayman, en Cayman Brac. De eilanden zijn het resultaat van een tektonische plaatbotsing en zijn de blootgelegde toppen van een onderwater gebergte.

Het klimaat op de Cayman eilanden is gemiddeld 85-105°F (29-39°C) in de zomer en daalt tot een dieptepunt van 70°F (19°C) in de winter. De watertemperatuur is gemiddeld 20°C (80°F) in de winter en 20°C (82°F) in de zomer. Het duikseizoen loopt van mei tot september, maar zoals bij de meeste tropische locaties kan er ook in andere tijden van het jaar goed gedoken worden.

Duikers van over de hele wereld komen naar de drie eilanden om te duiken, en de eilanden stellen niet teleur. De Kaaiman Eilanden staan bekend om een diepe oceaangeul die op meerdere plaatsen zeer dicht bij de kust komt. Deze geul is wat geeft Cayman duiken zijn uitzonderlijke zichtbaarheid, maar nog beter het maakt de Caymans de ga naar plek voor muur duiken in het Caribisch gebied.

 

Als je hebt gesproken met duikers die hebben gedoken Cayman zij steevast zal noemen StingRay City op Grand Cayman. Sting Ray City is een bijzonder ondiepe duik op slechts 12ft. (4m) maar het is ook een van de meest interessante als pijlstaartroggen swoop alle om je heen op zoek naar voedsel dat uw gids hen voedt. Sting Ray city is waarschijnlijk een van de bekendere duiken die in talloze reis- en duikshows en tijdschriften te zien is geweest.

De Kaaiman Eilanden zijn consequent beoordeeld als een van de veiligste plekken om te duiken in de wereld. De Cayman Islands Watersports Operators Association (CIWOA) samen met het Departement van Milieu zorgen ervoor dat duikprocedures en voorschriften op zijn plaats zijn en gevolgd worden. Meer dan 200 permanente meerboeien worden jaarlijks vervangen, waardoor koraal kan regenereren en drukbezochte duikplekken een pauze krijgen van duikers, boten, en de daaruit voortvloeiende impact op het milieu.

De Kaaiman Eilanden moeten zeker op je duik-te-doen lijst. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *