Meer informatie over de Carnival Fascination aanloophavens – Half Moon Cay, Key West en Grand Turk

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Wanneer u aan boord van de onlangs gerenoveerde Carnival Fascination vaart, zult u de reis van uw leven hebben! Dit “fascinerende” schip vaart vanuit Jacksonville, FL en biedt 4-5 daagse Bahamas cruises met o.a. Freeport, Nassau, Half Moon Cay, en Key West. U kunt ook kiezen voor een 7-daagse Oost-Caribische cruise, die veel van dezelfde havens omvat, evenals Grand Turk. Dit artikel bespreekt een aantal van de vele opties die beschikbaar zijn voor u in de adembenemende havens van Half Moon Cay, Key West en Grand Turk.

Half Moon Cay wordt vaak aangeduid als de “favoriete” haven van cruisers. Zoals het bord op het strand zegt, u zult “hier nooit meer weg willen!” Het is spectaculair mooi en biedt een perfecte stranddag met rijk groen, maïzena zand en warm, turquoise water. Dit eiland is de afgelopen vier jaar door het tijdschrift Porthole uitgeroepen tot “beste privé-eiland”. Het is een privé-eiland dat door de cruisemaatschappijen wordt gebruikt en beschikt over een adembenemend strand, restaurant, winkels, excursie-activiteiten, speeltuin en een openluchtgedeelte voor de lunch. Maak een wandeling rond de paden op het eiland voor een prachtig uitzicht en ontdek een speeltuin, winkels en stingray habitat.

Op Half Moon Cay kiezen de meeste mensen deze geweldige stop als een stranddag, maar anderen kiezen ervoor om een van de vele excursies te nemen die Carnival aanbiedt. Een van de beste is de privé cabanas. Een van de beste voordelen van deze “excursie” is dat u een van de eersten bent die het schip verlaat. Aangezien het uitladen uren duurt en dit een stop van wereldklasse is, zult u er zoveel mogelijk tijd willen doorbrengen. De cabana’s bieden schaduw, misters, enkele snacks en drankjes, snorkeluitrusting, comfortabele stoelen en enkele drijvers. Andere excursies aangeboden door Carnival zijn paardrijden, natuurwandelingen, eco-lagune tours, glasbodem boten, sting ray ontmoetingen en diepzee vissen.

Key West, de meest zuidelijke stad in de VS, is de grootste en meest levendige van een keten van kleine eilanden genaamd de Florida Keys. Dichter bij Cuba dan bij Miami, Key West, ook wel de “Conch Republic” genoemd, is een zeer populaire bestemming op West-Caribische routes – en is gemakkelijk een van de grappigste en mafste aanleghavens in alle cruisereizen. Key West staat bekend om zijn aantrekkingskracht op alle soorten mensen – en is vooral een magneet voor kunstenaars en hippies, evenals cruiseschepen. Het is elk moment van het jaar een kleurrijk en magisch bezoek. Duval Street wordt beschouwd als de belangrijkste verkeersader en is een must-see. De meeste van de populairste bars, winkels en kunstgalerijen zijn hier te vinden, evenals restaurants en musea. Deze straat heeft alle magie en kleur die Key West heet…probeer zeker wat key-lime pie! U kunt hier gemakkelijk wandelen, maar u kunt er ook voor kiezen om fietsen of brommers te huren, de meest populaire vormen van vervoer. De beste manier om een goed beeld van het eiland te krijgen is door in en uit de open-air Conch Tour Train te stappen. Koop de kaartjes aan boord of op Mallory Square, waar de trein vertrekt. Als het slecht weer is, kunt u de overdekte Old Town Trolley nemen, die ook vanaf Mallory Square vertrekt. De treinen geven u vaak ook een rondleiding door de stad, waarbij u meestal ook het huis van Earnest Hemingway kunt bezichtigen.

Het Ernest Hemingway Home and Museum is een geweldige halte. Een rondleiding brengt je binnen in zijn schrijfstudio gevuld met tonnen boeken, langs de oude typemachine waar hij “Farewell to Arms” schreef en naar buiten naar het zwembad (het eerste in Key West). Je ziet er ook zo’n 60 goedverzorgde katachtigen, afstammelingen van de vele katten die bij Hemingway op schoot lagen terwijl hij schreef en die nu op het landgoed rondlopen. Je kunt ook de straat oversteken en de bijna 90 treden naar de top van het Vuurtorenmuseum beklimmen voor een adembenemend uitzicht of op de foto gaan bij de markering die de meest zuidelijke van de Verenigde Staten is. Als u het geluk hebt een zonsondergang te zien, is die hier bijzonder spectaculair en vaak prachtig rood van kleur. Carnival biedt excursies aan in Key West zoals een boot met glazen bodem, catamaran zeilen, snorkelen, historische huizen en tuin tours, conch train, city tours, snorkelen, kajak tour, parasailing, en zelfs een kroegentocht!

Grand Turk is een Caribische aanloophaven, die perfect is voor luie dagen op het strand. Hier kunt u genieten van een langzaam levenstempo, en het is de hoofdstad van de Turks- en Caicos. Het is een klein eiland zonder fastfoodrestaurants of ketenhotels. Je kunt de smalle steegjes in het historische Cockburn bezoeken, maar de meesten kiezen voor een verblijf in de gloednieuwe cruiseterminal die een bestemming op zich is, met winkels, een recreatiegebied direct aan het strand en een enorm zwembad. De strandstoelen staan klaar op het witte zand als je van het schip loopt. Carnival’s Grand Turk Cruise Center heeft ook een FlowRider waar u de perfecte krul kunt oefenen, of u kunt ontspannen bij het zwembad met een koud drankje van Margaritaville. Grand Turk werd beroemd om zijn uitzonderlijk helder-witte stranden en toermalijn water. Een van de grootste attracties hier is duiken, aangezien de eilanden langs het op twee na grootste barrièrerif ter wereld liggen. Carnaval excursies die in Grand Turk worden aangeboden zijn onder andere een 4×4 safari, fietsen & snorkelen, vissen, snorkelen buiten het eiland, catamaran, kajakken, conch world, Governor’s beach, scuba duiken en nog veel meer!

Of je nu kiest om te zwemmen met pijlstaartroggen in Half Moon Cay, een ritje maakt met de conch train in Key West, of gaat flow rijden in Grand Turk, je zult de tijd van je leven hebben aan boord van de Carnival Fascination. Het schip en zijn havens bieden u zo’n verscheidenheid aan activiteiten dat u zeker de juiste dagindeling zult vinden die aan uw wensen voldoet. Eenmaal terug aan boord van uw schip, kunt u genieten van alle luxe, geweldige service en ontspanning die de Carnival Fascination Cruise u biedt. Geniet van uw cruise!

De auteur is een ervaren cruiser die al deze geweldige havens heeft bezocht. Haar favoriete activiteiten zijn cabana’s huren in Half Moon Cay, Margaritaville bezoeken in Key West en luieren aan het zwembad in Grand Turk. Kom meer te weten over Carnival Fascination Cruises en begin met het plannen van UW fascinerende reis van uw leven!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *