Sport in Cuba, puur vermaak tijdens uw villahuur

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba staat bekend als een paradijs; zandstranden, woeste natuur, rijke cultuur of exotische gastronomie zijn enkele van de belangrijkste attributen. Inderdaad, het is een eiland van muziek en kleur met een uitgebreid aanbod van activiteiten, waarvan sommige uniek zijn.

Met dit bericht willen we je alle mogelijkheden laten zien die je hebt om verschillende sporten op het eiland te beoefenen en te bekijken als je besluit een villa in Cuba te huren dankzij LujoCuba.

Surfen en kitesurfen
We weten dat Cuba niet de meest bekende plaats is om te surfen, maar er zijn interessante plaatsen met grote golven aan de noordkust, dicht bij Havana, zoals “Brisas del Mar” y “Mégano”. Aan de zuidkust, in de provincie Guantánamo, kun je profiteren van grote tropische stormen om te genieten van grote golven. Ook zijn er meer plaatsen om te surfen zoals “Yumurí”, “Gibara”, “Mar Verde” strand, Sun Beach of “Cayo Coco”.

Echter, als je liever kitesurft, hebben we goed nieuws voor je. Cuba staat bekend als een geschikte plaats om kitesurf te beoefenen omdat het perfecte klimatologische omstandigheden heeft, precies van oktober tot maart. Sommige plaatsen om van deze sport te genieten zijn “Santa María del Mar”, “Cayo Coco” of Varadero.

Duiken
Cuba is de perfecte plaats om het scubaduiken te beoefenen. Het eiland is een wereldwijde referentie op het gebied van scubaduiken dankzij de maagdelijke stranden, baaien en koraalriffen waar we een overvloedige mariene biodiversiteit kunnen ontdekken. Het water is warm, helder en kristalhelder, wat perfecte omstandigheden biedt voor scubaduiken. Er zijn drie uitstekende zones om deze sport te beoefenen: “Jardines de la Reina”, “Isla Juventud” en “María la Gorda”.

Vissen
Als vissen uw passie is, dan is Cuba uw bestemming. Dankzij de onovertroffen omstandigheden, trekken de Cubaanse wateren grote hoeveelheden soorten aan zoals naaldvissen, garnalen, karpers, kreeften, rauwe vissen, zwaardvissen of blauwe marlijnen. Van april tot september geniet u van de beste tijd om te vissen. Gelukkig zijn er veel zones om te vissen: “Ciénaga de Zapata Swamp”, Roman Cay, Varadero, Havana (waar je een villa in Cuba kunt huren via één van onze accommodaties), “Jardines de la Reina” of “Cienfuegos”.

Vergeet niet, als je wilt vissen op het eiland moet je rekening houden met een vergunning om te vissen. Het is eenvoudig om deze te verkrijgen, alleen moet u uw paspoort laten zien en de regels volgen van de gekozen zone voor het vissen.

aseball
Honkbal is de officiële sport in Cuba. Overal in Cuba heerst een ongelooflijke honkbalsfeer door het grote aantal supporters. Deze sport, ook wel “pelota” genoemd, wordt door de meerderheid van de inwoners beoefend. U mag de kans niet missen om een wedstrijd van de Cubaanse professionele honkbalcompetitie bij te wonen in een van de belangrijkste stadions ter wereld, het Latijns-Amerikaanse stadion, dat de thuishaven van de Industriales is.

Trekking
Als u erg enthousiast bent over natuur, sport en avontuur vindt u in Cuba een compleet aanbod aan trekking activiteiten. Met 14 Nationale Parken en meer dan 24 ecologische reservaten kunt u een groot aantal wandelpaden ontdekken. De meest bekende gebieden voor trekking zijn “Sierra Maestra”, “Pinar del Río” en “Topes de Collantes”.

Vanuit LujoCuba hopen we dat je van je reis profiteert terwijl je een villa huurt in Cuba en geniet van een aantal van deze sporten, die deel uitmaken van de essentie van Cuba.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *