Duiken in Cuba: 4 plekken die je niet mag missen [Duiken + …

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Duiken is een van de onweerstaanbare activiteiten voor reizigers die hunkeren naar een adrenalineniveau. Er is geen gebrek aan mooie duikbestemmingen in de wereld en men hoeft zich niet zo ver te haasten als naar Australië’s Great Barrier Reef! Veel eilandbestemmingen die relatief veel dichterbij liggen, bieden een adembenemende duik- en snorkelervaring.

Malediven

De Malediven zijn een waar paradijs voor duikers van over de hele wereld en een belangrijke reden waarom vluchten naar de Malediven zo populair blijven. Honderden eilanden op de Malediven hebben oneindig veel duiklocaties met een fantastisch veelkleurig onderwaterleven, variërend van gezonde koralen, kleurrijke gorgonen, evenals vissen van vele zeldzame variëteiten. Het is zelfs mogelijk om haaien te spotten op enige afstand van het ondiepe rif. De duik- en snorkelervaring op de Malediven is verbluffend en de duikcentra en de resorts hier maken de ervaring compleet met professionele instructeurs en uitrusting van hoge kwaliteit.

Sipadan, Maleisië

Voor de kust van Noordoost Maleisisch Borneo ligt dit eenzame vulkanische eiland, nu uitgestorven, dat een schatkamer is van rijk zeeleven en een perfect toevluchtsoord voor duikers. De meeste duikliefhebbers die tickets naar Maleisië boeken, mogen Sipadan niet missen. 12 duikplaatsen en een uitgestrekt gebied van ondiep water op het rif zorgen ervoor dat zowel de duikers als snorkelliefhebbers een maximale plezier en gevarieerde ervaring hebben. Neem een snelle duik bij ‘Drop Off’ of een spectaculaire ontmoeting met het onderwaterleven in ondiep water voordat je de duik neemt bij ‘South Point’. Terwijl het zien van de enorme scholen barracuda’s, groene en haviks snavel schildpadden en papegaaivissen gebruikelijk is, zijn vissen zoals manta’s en adelaarsroggen, hamerhaaien en walvishaaien enkele van de bezoekers in Sipadan wateren.

Mauritius

Het warme water van de Indische Oceaan zorgt ervoor dat de kust van Mauritius een perfecte thuis blijft voor verbazingwekkende koraalriffen die een groot aantal felgekleurde zeedieren ondersteunen, variërend van prachtige sessiele organismen tot kleinere en grotere vissen. Mauritius is populair als een perfecte bestemming voor een spannende tropische vakantie. Duiken en snorkelen activiteit kan worden slechts twee van de vele trappings dat het land beschikt over; maar deze blijven de meest belangrijke degenen voort te zetten. Er zijn een aantal mogelijkheden in Mauritius, variërend van wrakduiken, grotduiken, koraalduiken en het meest interessant Shark duiken. Talrijke duikcentra bieden duikcursussen aan de bezoekers aan en verzorgen ook begeleide duiktochten.

Maria La Gorda, Cuba
Veel nieuwe duikers hebben misschien nog nooit van Cuba’s belangrijkste duikbestemming gehoord, maar vraag het een veteraan en je zult weten dat Maria La Gorda tot ‘s werelds beste duikbestemmingen behoort. Het onderwaterleven is ongeëvenaard en varieert van de kleinste flora en fauna tot de grootste, waarbij zelfs de haaien niet worden uitgesloten. De plaats geniet echter vooral de voorkeur van de ervaren duikers omdat er op Maria La Gorda niets anders is dan duikroutes. Het enige duikcentrum en het hotel voldoen misschien niet aan de verwachtingen van veel vakantiegangers. Echter, een buitengewone duikervaring hier blijft duikers lokken om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets naar Cuba.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *