Zeiljachten in Caribische wateren

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Het zien van zeiljachten in de Caribische wateren is net zo gewoon als het zien van auto’s op een snelweg. Zeilen is een van de vele vroegere tijden dat mensen genieten en de wateren van het Caribisch gebied lijken de zeilers aan te trekken. Er zijn een paar dingen die u moet overwegen als u een van deze jachten in Caribische wateren van een andere locatie gaat nemen.

U wilt er zeker van zijn dat u een plaats heeft gereserveerd om aan te meren bij uw aankomst. Bel van tevoren naar de haven waar u van plan bent aan te meren en reserveer een slip voor uw vaartuig. U wilt uw vakantie niet verpesten door aan te komen en te ontdekken dat alle plaatsen bezet zijn en u ergens anders naar toe moet.

Als u nog niet heeft overwogen om met een zeiljacht in Cuba te gaan zeilen dan bent u niet goed bezig. De wateren rond Cuba herbergen een aantal van de mooiste bezienswaardigheden die u ooit zou kunnen zien en het klimaat is bijna perfect om het hele jaar door te zeilen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is de gehele kust van Cuba open voor zeilers met uitzondering van het gebied dat bekend staat als de Varkensbaai. Als u met een jacht in Cuba reist moet u weten dat twaalf mijl uit de kustlijn als Cubaanse wateren worden beschouwd en u mag niemand aan boord van uw schip toelaten die niet op uw goedgekeurde manifest staat.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u na zonsondergang wegblijft van de riffen. De riffen kunnen verraderlijk zijn wanneer u niet goed genoeg kunt zien om ze duidelijk te zien. Als u iemand aan boord heeft die graag duikt, dan zal hij of zij deze activiteit zeker willen doen in en rond de riffen hier. Er wordt gezegd dat sommige van de beste scubaduiken in de wereld hier gebeuren.

Veel sporters varen graag uit met zeeschepen rond deze wateren voor de vismogelijkheden op groot wild. Er zijn veel verschillende soorten zoutwatervissen die het gebied rond Cuba hun thuis noemen.

U vindt aan land veel goede eetgelegenheden, maar ook plaatsen waar u gidsen kunt inhuren om u te helpen de beste snorkel- of vislocaties te vinden. Er zijn ook vele hotels en clubs waar u van kunt genieten terwijl u op het vasteland bent.

Zeilen kan voor u een heerlijke manier zijn om een ontspannen vakantie door te brengen. Het blauwe water en de zonnige hemel zijn een recept voor een glimlach en gelach. U moet echter altijd de gebruikelijke regels van het water kennen die betrekking hebben op het type vaartuig waarin u zich bevindt. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *