Activiteiten voor toeristen die Cuba bezoeken

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Als mensen aan Cuba denken, denken ze meestal aan prachtige zandstranden, cultuur en geschiedenis. Er is echter zoveel meer in dit verbazingwekkende Caribische paradijs dan je je kunt voorstellen en er is zoveel te doen tijdens je vakantiepakketten naar Cuba.

Duiken

De warme wateren van het Caribisch gebied hebben een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 24C, wat ideaal is voor duikers van alle niveaus, van beginners tot de meer ervaren duikers. Kristalhelder water biedt een uitstekend zicht op het onderwaterleven en de koralen in de onderwateroase. Duikers kunnen tientallen soorten vissen, murenen, inktvissen, octopussen, barracuda’s, roggen en zelfs haaien verwachten. Scheepswrakken, grotten en nachtduiken bieden een gevarieerd programma voor uw spannende Cubaanse duikervaring.

De volgende zijn de meest populaire Cubaanse duikstekken:

Cayo Largo in het zuiden van het eiland heeft rustige ongerepte stranden en prachtige koraalriffen.
Cayo Levisa in het noordwesten met 17e en 18e eeuwse scheepswrakken, tropische vissen, zwart koraal en prachtige sponzen.
Het wereld biosfeer reservaat van Maria la Gorda in het westen dat twee duikzones heeft. Voor meer ervaren duikers biedt het reservaat 18e eeuwse scheepswrakken, zwarte koraalwanden, grotten en spelonken.
Faro Luna, met een van de schoonste wateren van Cuba, heeft 28 duikplekken en biedt uitstekende fotografische mogelijkheden tussen de scheepswrakken en verbazingwekkende koraalriffen.
Playa Giron ligt in de buurt van de Varkensbaai en staat bekend om zijn plankduiken. In 1994 werd een nieuw schip opzettelijk tot zinken gebracht voor het plezier van de bezoekende duikers.

Vissen en diepzee vissen

Vissen is erg populair in Sol Cayo Guillermo aan Cuba’s noordwest kust en is waar Ernest Hemingway graag viste. Voor diegenen die liever in zoet water vissen zijn er genoeg meren in Cayo Coco. Tijdens het rifvissen kun je snapper en barracuda grouper vangen, offshore kun je wahoo, dolfijn tonijn en zeilvis vangen, terwijl het vissen in de baai je de kans geeft om yellow jack en tarpoon te vangen.

Zwemmen met dolfijnen

De meeste mensen bewonderen de dolfijnen in de fantastische shows rond het eiland, maar voor wie echt met deze verbazingwekkende wezens wil zwemmen, zijn er tal van georganiseerde excursies op zee. Kom dichtbij en zwem met deze prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving voor een ervaring die u voor altijd zal bijblijven. Holguin en Varadero zijn de beste resorts om te bezoeken tijdens je goedkope vakantie naar Cuba voor deze once in a lifetime ervaring.

Vogels kijken

Met een aantal van de meest bijzondere vogels in het Caribisch gebied, is Cuba een geweldige keuze voor liefhebbers van vogelspotten. Twitchers zullen zich verbazen over de Cubaanse Groene Specht en de piepkleine Cubaanse Bijenkolibrie, die de kleinste vogel ter wereld is. Het UNESCO biosfeerreservaat in Pinar Del Rio in het Sierra del Rosario gebied biedt de mogelijkheid om vele vogelsoorten te zien, waaronder een verscheidenheid aan endemische Cubaanse vogels zoals de Cubaanse Trogon, Cubaanse Tody en Cubaanse Merel.

Paardrijden

Paardrijden in Cuba geeft u de mogelijkheid om te zien wat het eiland te bieden heeft, afgezien van de stranden en de steden. De Vinales Vallei en Trinidad bieden schilderachtige ritten in een prachtige omgeving. Rijd door de Valle de los Ingenious waar u de ruïnes van de oude suikermolens verspreid over het prachtige landschap zult zien. En natuurlijk mag een rit langs het prachtige strand van Varadero niet ontbreken.

Wandelen, trektochten en trektochten

Wandelvakanties in Cuba worden steeds populairder. Pinar Del Rio is een populaire keuze voor wandelingen met veel interessante locaties om te bezoeken. Een van die plaatsen is de Botanische Tuin van Soroa, waar meer dan 700 soorten orchideeën te vinden zijn, en een andere is het UNESCO Werelderfgoed, de Vinales Vallei. Cuba heeft zo veel plaatsen om te bezoeken tijdens wandeltochten over het eiland, waaronder het Sierra Maestra gebergte in het Pico Turquino Nationaal Park en Topes de Collantes waar u de Caburni watervallen en de Batata thermale grot kunt bezoeken.

Fietsen

Met een vlak terrein en het klimaat dat het hele jaar door heerst, is Cuba een geweldige plek om per fiets te verkennen. Alhoewel er geen officiële fietsroutes in Cuba zijn, zijn er toch een aantal die geschikt zijn voor verschillende niveaus, zoals Trinidad naar Playa Ancon, Guardalavaca naar Banes en Remedios naar Cayo Santa Maria.

Golf

Er zijn twee golfbanen op het eiland, de 18-holes Varadero Golf Club en de 9-holes Havana Golf Club. Een rondje golf in de prachtige Caribische zon is perfect voor bezoekende golfliefhebbers.

Schilderij

Met kleurrijke steden en een weelderig groen landschap, is Cuba een uitstekende keuze voor kunstenaars van alle niveaus. Ontspan en schilder in San Francisco en Cathedral Square in Havana met haar verbazingwekkende oude koloniale gebouwen of bezoek de Vinales Vallei die een geweldige achtergrond voor schildervakanties in Cuba heeft. De beste Cubaanse kunst is te zien in Havana’s Museum van Schone Kunsten waar originele Cubaanse schilderijen van koloniaal tot hedendaags worden tentoongesteld.

Emma Healey is de mede-oprichter en eigenaar van holidayholiday.co.uk, specialisten in vakantiepakketten en last minute vakanties naar wereldwijde bestemmingen. Bedankt dat u de tijd heeft genomen

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *