Baracoa, een paradijs in Cuba van 500 jaar

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

In de stad Baracoa zijn natuur en geschiedenis de hoofdrolspelers. Het eerste dorp dat in 1511 door Spaanse kolonisten werd gesticht, onder leiding van Diego Velasquez, ligt in het oostelijke uiteinde van Cuba. Dit gebied ligt in de provincie Guantanamo, die grenst aan de Amerikaanse marinebasis op het Caribische eiland.

Er leven nog steeds oude gebruiken die afkomstig zijn van de Aboriginal cultuur en de mensen behouden de fysieke kenmerken van de eerste kolonisten. De toegang tot de stad is al een attractie op zich, want het is via de weg van een lantaarn. Deze weg loopt tussen de bergen en bestaat uit 11 hangbruggen waarvan het hoogste punt op een plaats ligt die Altos de Cotilla wordt genoemd, 600 meter boven de zeespiegel.

De weg werd gebouwd in de eerste helft van de jaren 60 van de vorige eeuw. Door zijn geografische omstandigheden is Baracoa de ideale plaats om te wandelen, paard te rijden, te jagen, te vissen, te duiken en te zeilen. Het heeft ook 12 stranden in topconditie. De overvloed aan kokospalmen langs de kustlijn creëert een ambiance die doet denken aan het gebied van de Stille Zuidzee.

Direct aan de baai ligt het Hotel Porto Santo, naast een klein privéstrand. Volgens de legende was het daar dat Christoffel Columbus het beroemde Kruis van Parra plaatste, dat beschouwd wordt als het oudste religieuze voorwerp dat nog in verband wordt gebracht met de aanwezigheid van Spanje in de Amerika’s.

Op zijn 500e verjaardag werd Baracoa gezegend met een boodschap van Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI. Het kruis van Parra, bewaard in de kathedraal van de stad, kreeg de categorie van Nationaal Monument en Schat van de Cubaanse Natie. Porto Santo heeft 60 kamers, maar wat opvalt is het grote zwembad met een brug en een bar met uitzicht over de baai, naar het stadscentrum en naar een prachtig strand.

Vanuit deze faciliteit kunt u op excursie gaan naar de bergen van de regio, het viaduct van de lantaarn bewonderen of reizen in “cayucas” door de Toa rivier, de grootste rivier in Cuba. Vlakbij de stadsgrenzen kunt u een bezoek brengen aan de toeristische boerderij Duaba, een aambeeldvormige berg en de Piek van Golan, de enige uitgedoofde vulkaan in het Caribische land.

In wat de eerste hoofdstad van Cuba was, zijn er drie indrukwekkende forten die getuigen van de koloniale tijd: Fort Matachin, nu het Stedelijk Museum, Fort Point, nu een restaurant en het Kasteel van Seboruco van Santa Barbara, dat nu een Kasteel Hotel is met 34 kamers.

De medewerkers van de faciliteit bieden een uitstekende service en het beste eten in Baracoa, typisch voor het gebied. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van natuur toerisme tijdens uw vakantie naar Cuba.

Ik ben de oprichter en Managing Director van Cuba Direct, de nr.1 gespecialiseerde touroperator voor Cuba vakanties in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben zeer gepassioneerd over onze vakanties naar Cuba en ik zou graag inside tips willen delen over Cuba hotels en andere diensten die u, het publiek, zult tegenkomen in Cuba. Ik denk dat mijn perspectief zeer interessant zou zijn omdat ik zowel een insider van de industrie als een onafhankelijke reiziger ben. Bovendien zijn we gevestigd in Londen en handelen we al bijna 10 jaar, dus hopelijk kunt u vertrouwen op onze kennis. Dank u en veel plezier!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *