Bezoek het Zapata schiereiland voor het meest opwindende eco-toerisme op Cuba vakantie

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Als je een fervent eco-reiziger bent of je wilt gewoon de groenste bezienswaardigheden verkennen tijdens je volgende vakantie, dan heeft een vakantie in Cuba je alles te bieden; van fantastische historische bezienswaardigheden, tot een levendige, bedwelmende cultuur en daarbovenop ongeëvenaarde eco-toerismemogelijkheden. Als je de echt diverse flora en fauna van Cuba wilt ervaren, dan is een van je beste opties om naar het Zapata schiereiland en het Cienaga de Zapata Nationaal Park te gaan. Beide zullen zelfs de meest ervaren eco-reiziger en de meest enthousiaste dieren- en natuurliefhebber tevreden stellen.

Het Zapata schiereiland is het grootste insulaire wetland in het Caribisch gebied, waarvan 70% deel uitmaakt van een beschermd biosfeerreservaat dat bekend staat als het Cienaga de Zapata Nationaal Park. Het is zo groot dat veel gebieden vrijwel in ongerepte maagdelijke staat verkeren, op zijn wildst en puurst, wachtend op u om de rijke diversiteit aan wilde dieren en planten te komen ontdekken.

Hier ziet u betoverende lagunes, stromende kanalen en een bloeiende gemeenschap van endemische Cubaanse krokodillen, een soort die uniek is voor de archipel van Cuba. Andere endemische reptielen die u in Cienaga de Zapata kunt zien zijn de Cubaanse boa, zeekoeien en jutias (een bijna uitgestorven groot ratachtig wezen ter grootte van een konijn, ook bekend als bananenrat en inheems in Cuba).

Er zijn meer dan 175 vogelsoorten in dit verbazingwekkende natuurreservaat, waaronder de Cubaanse papegaai, de visarend, de lokale rail en de beroemde bijenkolibrie, een minuscuul vogeltje dat even groot is als het uiteinde van een menselijke duim! Het park is ook de thuisbasis van het best bewaarde Mungrove bos in Cuba, nog een attractie die het ideaal maakt voor fantastische ecologische ervaringen tijdens groene Cuba vakanties in een van de meest waardevolle natuurlijke landschappen van het eiland.

Activiteiten die beschikbaar zijn in het Cienaga de Zapata Nationaal Park zijn onder andere sportvissen, scubaduiken en een klein museum om u meer informatie te geven over de natuurlijke habitat van het gebied.

Een andere bezienswaardigheid is de reconstructie van een traditioneel Guama Taino dorp. Hier staan 32 beeldhouwwerken die de levenswijze uitbeelden van de nu uitgestorven aboriginals die het eiland voor het eerst bewoonden; het geeft een goed beeld van het leven van de aboriginals vóór de modernisering, en ligt in het centrum van de Tesoro Lagoon. De toegang is per boot. In de Tesoro Lagoon, vlakbij het nationale park, kunt u uitstekend duiken en vissen. Het is een vier meter diep natuurlijk stuwmeer met een gezonde populatie van goudforellen. Er is zorg besteed aan het behoud van de natuurlijke fauna en flora in dit gebied, zodat het ecosysteem hier vrijwel onaangetast is.

============
Susan Crown:

Na meer dan vijf jaar in de toeristische sector te hebben gewerkt, voor en na haar afstuderen aan de universiteit in Londen, brengt Susan Crown een verfrissende benadering van het laatste reilen en zeilen in de wereldwijde reissector. Susan is van jongs af aan in Cuba geboren, omdat haar vader een baan had als vertegenwoordiger van Cuba’s nationale luchtvaartmaatschappij. Ze heeft veel gereisd en in verschillende delen van de wereld gewoond, waardoor ze kan putten uit haar eigen ervaringen en inspiratie kan putten uit de exotische bestemmingen die ze in de loop der jaren heeft bezocht.

Momenteel is ze redacteur reisnieuws bij The Holiday Place, een in Londen gevestigde touroperator in het Verenigd Koninkrijk die gespecialiseerd is in Cuba vakanties en andere exotische bestemmingen in het Caribisch gebied, Afrika en de Indische Oceaan.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *