Cuba: Een opwindende reisbestemming en culturele verrassing

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Het vinden van het juiste reisbureau in Cuba kan een geweldige manier zijn om van uw reis naar dit land een gedenkwaardige en aangename ervaring te maken. De lokale agenten kennen in detail de situatie in het land, procedures en regelgeving, ze kunnen helpen met het verkrijgen van een visum, het vinden van de goedkoopste vliegtickets, etc.

Ondanks de vele politieke problemen die het land zo rijk was, blijft Cuba een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in de Caraïbische Zee. Honderdduizenden toeristen van over de hele wereld komen elk jaar naar Cuba, aangetrokken door het warme klimaat, de prachtige zee, de rijke geschiedenis van het eiland en de beroemde Cubaanse sigaren.

Havana ligt in het noordwesten van het eiland. Het staat bekend om de prachtige herenhuizen en de gebouwen in de stijl van het zich ontwikkelende socialisme. De stad heeft veel vooruitstrevende wolkenkrabbers tegenover de talloze vervallen huizen. Grandioze hotels in het kustgebied van de stad en talrijke kerken dragen bij tot de algemene toeristische uitstraling van de stad.

De historische kern van de stad is Oud Havana, gelegen rond de haven en de Baai van Havana. Het is een smalle zeestraat naar de haven, aan beide zijden beschermd door de oude forten Castillo del Morro en Castillo de la Punta. De westkust van de stad wordt bewaakt door de forten La Cabana en La Real-Fuersa, het oudste vestingwerk in Noord- en Zuid-Amerika.

Tegenwoordig is hier het museum van antieke wapens gevestigd. Havana’s Malecon aan zee is een favoriete wandelplaats van de burgers en de arena van het traditionele carnaval in februari. Vanaf hier begint de hoofdstraat van Havana, de Paseo del Prado. Deze boulevard is een van de belangrijkste monumenten van het oude Havana, geplaveid met marmeren platen en groen met een verscheidenheid aan bomen. In de straat vindt men pittoreske herenhuizen die de oude Spaanse stijl vertegenwoordigen. Vandaag de dag is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Prado is de plaats waar men het gebouw van het Nationale Capitool, de Cubaanse Academie van Wetenschappen, en de Nationale Bibliotheek van Wetenschap en Technologie kan zien. Vlakbij kunnen de toeristen het voormalige Presidentiële Paleis (nu het Museum van de Revolutie) en het Gouverneurspaleis (het huidige Museum van de Stad Havana) bezichtigen.

Een van de beste resorts op het westelijk halfrond is Varadero. Prachtige stranden van wit fijn zand en verbazingwekkend turkoois zeewater strekken zich hier kilometers lang uit. De kust is bezaaid met tientallen comfortabele hotels. De stranden van Varadero behoren tot de drie beste stranden ter wereld, en de veiligheid op deze plaatsen is misschien wel de beste in Latijns-Amerika. De omgeving van Varadero is zeer schilderachtig, er zijn vele unieke plaatsen, zoals de Ambrosio grot met rotstekeningen, het Varadero Nationaal Park, de dolfijnen- en krokodillenkwekerij, de eilanden Cayo Largo, Cayo Guillermo en Cayo Coco, evenals vele kleinere eilanden genaamd Royal Gardens. Het resort heeft alle voorwaarden voor recreatie, inclusief 23 duikcentra, talrijke zwembaden, sportfaciliteiten en alle soorten boten, jachten, jet ski’s en paragliding.

Holguin is de tweede grootste badplaats van het land na Varadero en Havana. Het was hier dat Columbus voor het eerst voet zette op de grond van het eiland. Hier vindt men de mooiste stranden van Cuba, Paya Esmeralda, het beroemde strand Gvardalavaka met een prachtig koraalrif, en Playa Pesquero met een uitzonderlijk mooie zeebodem. De lokale hotels zijn omgeven door tropisch groen en voldoen aan de hoogste internationale normen.

Er zijn vele kleine eilandjes, grotten, rivieren, watervallen en natuurlijke modderbronnen. In de omgeving van Haguey Grande kan men naar het grootste meer van Cuba gaan, Laguna del Tesoro, bekend om zijn grote forellen. Deze plaats is een bekende bestemming voor liefhebbers van sportvissen. Er is ook een krokodillenkwekerij in de buurt.

De provinciehoofdstad, de stad Holguin, is interessant vanwege de kathedraal van San Isidoro, het Provinciaal Historisch Museum, het Museum van Natuurwetenschappen. Van bijzonder belang is ook het Carlos de la Torre park met een aquarium in de buurt.

Santiago de Cuba is beroemd vanwege ‘s werelds enige museum over de geschiedenis van de piraterij. Het is de thuisbasis van twee theaters, zeven musea, de pittoreske stadskathedraal, het conservatorium, de universiteit, en vele bioscopen. Maar het allerbelangrijkste is dat Santiago de Cuba in het hele land bekend staat om zijn carnaval en het feest van het vuur. Het lokale natuurpark Baconao is uitgeroepen tot UNESCO Wereld Biosfeer Reservaat.

Reisbureaus in Cuba zijn er om je te helpen bij het voorbereiden van je reis. Cuba touroperators kunnen behulpzaam zijn bij het regelen van reizen over land, het boeken van hotels, het vinden van reisgidsen, etc.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *