Cuba Gids van de Bestemming

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba is een prachtig opwindend eiland in het Caribisch gebied met voor elk wat wils. Cuba is een lang smal eiland met Cabo de San Antonio als meest westelijke punt en Punta de Maisi als meest oostelijke punt. Afgezien van de prachtige stranden en historische monumenten, is het eiland gezegend met zeven verbazingwekkende steden uit de 15e eeuw, dramatische bergen, ongerepte valleien, fascinerende tabaks- en suikerrietplantages, een enorme verscheidenheid aan flora en fauna en last but not least de vriendelijke gastvrije bevolking van het eiland. Cuba is gewoon helemaal in stijl; van muziek en dans tot musea en galeries tot verbazingwekkend gerestaureerde historische steden, Cuba heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige familievakantie in het Caribisch gebied.

Cuba Bestemmingen

Holguin is een belangrijke toeristische bestemming met enkele van de mooiste stranden in het Caribisch gebied. Het gouden zand en de helderblauwe zee is omgeven door een dichte groene vegetatie die een prachtig contrast van kleuren biedt. Holguin is beroemd als de landingsplaats van Christoffel Columbus die zei: “Dit is het mooiste land dat mensenogen ooit hebben gezien”. Afgezien van de prachtige stranden biedt Holguin vele plaatsen van groot historisch en cultureel belang.

Jardines del Rey is een groep sleutels, eilanden en eilandjes bestaande uit Cayo Coco, Cayo Guillermo, Turiguano, Laguna de la Leche, La Redonda, La Trocha en Moron. Cayo Coco en Cayo Guillermo werden beroemd door Ernest Hemmingway’s ‘Islands in the Stream’ en ‘The Old Man and the Sea’ en zijn nog steeds de ecologische paradijzen waar hij over schreef in zijn boeken.

Santiago de Cuba staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en zijn rijke historische en culturele achtergrond. Gelegen in het oosten van de regio, zijn de bergachtige omgeving en de kustpaden van Santiago de Cuba ideaal voor bezoekers die het eiland te voet willen verkennen of u kunt gewoon ronddwalen door de vele straten van de stad, die gevuld zijn met geschiedenis en muziek.

Pinar del Rio is een plaats van natuurlijke schoonheid met twee van de zes Wereld Biosfeer Reservaten die hier liggen. Pinar del Rio biedt de Vinales Vallei, Las Terrazas toeristisch complex, een orchideeën centrum en waterval bij Soroa, de Laguna Grande dam om te vissen, de ruïnes van een Franse koffieplantage, het Santo Tomas grottenstelsel en nog veel meer.

Cayo Largo del Sur is een eiland met ongerepte stranden die zich uitstrekken over meer dan 14 mijl, die worden beschermd door prachtige koraalriffen en wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om te duiken en nautische activiteiten te beoefenen.

Trinidad de Cuba is als een levend museum gelegen tussen de zee en de bergen. De stad werd in 1988 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is samen met haar geschiedenis, cultuur en vriendelijke bevolking als een stad verloren in de tijd.

Havana (La Habana), is volgens Ernest Hemmingway een stad waarvan de schoonheid alleen overtroffen wordt door Parijs en Venetië. Havana is een bruisende stad met geweldige hotels, mooie stranden, koloniale architectuur en veel entertainment voor bezoekers op hun late deals naar Cuba.

Varadero (Matanzas) is het meest bekend om zijn strand, hotels, levendig entertainment, golf, watersport en nog veel meer. De gemiddelde temperatuur is hier 25C met 12 uur zon per dag.

Cienfuegos (bekend als de Perla del Sur of Parel van het Zuiden), is de thuisbasis van een van de mooiste en veiligste baaien in de wereld. Hier vindt u een goed bewaard historisch centrum, volop watersport- en landactiviteiten, goede hotelfaciliteiten en eindeloze uitgaansmogelijkheden.

Santa Clara is nauw verbonden met Che Guevara en trekt veel bezoekers die het ter ere van hem gebouwde gedenkteken willen bezoeken. Het Che Guevara Mausoleum is de plek waar de lichamen van Che en zijn troepen, die omkwamen in de strijd in Bolivia, begraven liggen. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Cayo Santa Maria met prachtige zandstranden en helder azuurblauw water dat zich uitstekend leent voor scubaduiken en onderwaterfotografie.

Santa Lucia is de belangrijkste toeristische bestemming van Camaguey. Het 13 mijl lange strand hier wordt beschermd door het langste koraalrif aan de noordoostkust van Cuba en is de thuisbasis van een goed bewaard gebleven ecosysteem habitat van roze flamingo’s.

Granma is de thuisbasis van de verbazingwekkende Sierra Maestra bergketen, meer dan 40 archeologische vindplaatsen, bijna 40 mijl aan verkenbare grotten en donker gekleurde zandstranden.

In de provincie Las Tunas zijn er goede hotels, ongerepte vegetatie en uitgestrekte fijne crèmekleurige zandstranden.

In Guantanamo ligt Baracoa, een bergachtig gebied met stranden, rivieren en mooie valleien.

Het klimaat van Cuba is gematigd subtropisch en overwegend warm. Het eiland heeft gemiddelde temperaturen van rond de 26C met 330 dagen zon per jaar. Cuba kent twee seizoenen; het droge seizoen van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *