Cuba Vacations – Spotlight on Camaguey and Santa Lucia

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba is wereldberoemd om zijn spectaculaire stranden, vriendelijke bevolking, uitgebreide geschiedenis en ongelooflijke architectuur. Hoewel dit een geschilderd beeld is van het hele eiland, zijn er maar weinig plaatsen in Cuba waar men alle karakteristieken van Cuba op één plaats kan ontdekken. Aan de noordkust, ver weg van de drukte van Havana en het drukkere vakantiegebied Varadero, vindt u de stad Camaguey en de stranden van Santa Lucia.

Camaguey, net als Cuba in het algemeen, is een verhaal van overleving en diepe geschiedenis. Oorspronkelijk gelegen aan de noordkust en gesticht als Santa Maria del Puerto del Principe in 1515, was het het doelwit van voortdurende aanvallen van piraten die uit waren op het plunderen van rijkdommen zoals de zo gewilde suiker. Ergens rond 1528 werd de stad landinwaarts verplaatst en herbouwd met een verwarrende lay-out van kronkelende gevorkte straten, blinde steegjes en doodlopende wegen om het gemakkelijker te maken zich te verdedigen tegen toekomstige aanvallen. De stad werd ook gebouwd met slechts één uitgang, met de gedachte dat als de piraten zouden terugkeren, zij door de plaatselijke bevolking zouden worden gevangen en gedood. Het nieuwe inlandse Camaguey met zijn doolhofachtige wegen had weinig effect rond 1668 toen de legendarische piraat Kapitein Henry Morgan de stad plunderde voor een groot deel van zijn buit en de stad in brand stak. Tot op de dag van vandaag kronkelen de straten als een eindeloos doolhof van kinderkopjes, wat de UNESCO er in 2008 toe aanzette de oude stad tot werelderfgoed uit te roepen.

Vandaag de dag is Camaguey een stad van leren met tal van scholen, variërend van middelbare school tot universiteit, gericht op engineering, humanitair en medisch onderwijs. De kronkelige geplaveide wegen, gebouwd om aanvallen af te weren, bestaan nog steeds en kronkelen zich een weg langs historische kerken, musea en regenboogkleurige huizen. Een wandeling door de stad voert u langs de vele standbeelden en monumenten die dateren uit de 18e eeuw en verkent gebouwen van prachtige Spaanse koloniale architectuur. Markten, pleinen en pleinen zijn levendig met de klanken van Cuba en bieden een schilderachtige achtergrond om te genieten van de vriendelijke sfeer van de lokale bevolking en misschien een sigaar of Mojito in een café.

De stranden van Santa Lucia zijn het belangrijkste toeristische gebied van Camaguey met 20 kilometer wit zand en turquoise wateren. Het noordelijke koraalrif is een toevluchtsoord voor diepzeevissen en voor duikers die het ongelooflijke onderwaterleven willen ontdekken en de vele scheepswrakken willen verkennen. Hotels en All-Inclusive resorts liggen verspreid langs de kust, maar overweldigen de ongerepte kustlijn niet, zodat de essentie als een ongerepte, nog te ontdekken locatie overblijft. De meeste resorts bieden niet-gemotoriseerde watersporten zoals snorkelen, kajakken en zeilen, zodat bezoekers zowel op het land als op het water van het strand kunnen genieten.

De gebieden rond Camaguey en Santa Lucia zijn zeer schilderachtig en er zijn vele excursies beschikbaar om te genieten van activiteiten zoals een jeepsafari door afgelegen junglegebied of dagtochten naar parken en lagunes gevuld met honderden roze flamingo’s en andere exotische wilde dieren.

Camaguey is een vrij rustig gebied van Cuba, maar ook een van de meest authentieke. Je vindt hier niet het wilde nachtleven, mega resorts of luxe diners die je op andere Caribische bestemmingen wel zult vinden, maar wat je wel zult vinden is een momentopname van de echte Cubaanse cultuur, een prachtig strand en als je op zoek bent naar een relaxte vakantie, dan zul je dat ook vinden.

Als je op zoek bent naar een ontspannen en toch authentieke reis naar Cuba, waar je een stap terug kunt zetten in het verleden van Cuba en kunt genieten van een van de beroemde prachtige stranden van het eiland, allemaal op dezelfde dag, dan zou een bezoek aan Camaguey en de stranden van Santa Lucia op je lijstje van Cuba Vakanties moeten staan.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *