Cuba Vakanties – Het beste duiken en snorkelen

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Duiken en Snorkelen in het Caribisch gebied wordt vaak geassocieerd met locaties als de Blue Hole in Belize, Sting Ray City in Grand Cayman, Santa Rosa Wall in Cozumel en Wrakduiken voor de kust van Aruba. Terwijl deze behoren tot de meest gewilde plekken in het Caribisch gebied, is er een ander eiland in het Caribisch gebied dat, hoewel meestal niet geassocieerd met de beste Duik en Snorkel locaties in de wereld, kan zijn eigen te houden, zelfs voor sommige van de meest veeleisende onderwater enthousiastelingen.

Cuba staat vooral bekend om zijn ongerepte stranden, prachtige architectuur en rijke cultuur, maar heeft ook meer dan 500 duik- en 360 snorkelplekken binnen de Cubaanse Archipel, waarvan vele zijn uitgeroepen tot Nationaal Park of beschermd gebied. Het behoud van Cuba’s natuurlijke ecosysteem op zowel land als water wordt zeer serieus genomen om te verzekeren dat het warme heldere water en de bloeiende biodiversiteit levendig en gezond blijven. Het hoofdeiland en de Cayos van Cuba hebben een uitzonderlijke diversiteit aan zeeleven en bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden van rifexploratie, muren, smalle kanalen en wrakken. De condities rondom het eiland zijn constant ideaal met helder warm water en geen sterke stromingen.

Jacques Cousteau verklaarde ooit dat hij meer vissen op de Cubaanse riffen zag dan waar ook ter wereld. Je hoeft echter niet alleen een doorgewinterde duiker te zijn; je kunt op het hele eiland uitstekend snorkelen, van slechts enkele meters uit de kust tot volledige dagexcursies tussen de riffen en wrakken. Vijf van de beste plaatsen in Cuba om te duiken zijn:

Varkensbaai staat bekend om zijn onderwatergrotten en plotselinge oceaanwanden en bevat veel gorgonen, sponzen en koralen. Een bloeiend onderwaterleven zal zowel snorkelaars als duikers tevreden stellen, aangezien het meeste duiken vanaf de kust wordt gedaan.

Maria la Gorda is een biosfeerreservaat in het meest westelijke deel van Cuba. Hoewel het vrij afgelegen is, is het zeer de moeite waard voor zowel duikers als snorkelaars, omdat de zeebodem tot de beste plaatsen in het Caribisch gebied behoort en een overvloed aan mariene flora en fauna bevat.

Holguin aan de noordkust is de thuisbasis van ontelbare scholen onderwatersoorten en prachtige koraalriffen. Talrijke duikcentra bieden excursies aan tegen zeer redelijke prijzen.

De Cayos ook aan de noordkust bestaan uit inhammen en Cayo Coco, Cayo Santa Maria, en Cayo Guillermo. Met 20 mijl aan koraalrif en perfect zicht, zul je schildpadden, murenen, koraalduivels en dolfijnen tegenkomen in de bloeiende onderwaterwereld. Duikers zullen ongelooflijke wanden en indrukwekkende koraalformaties ervaren.

Santiago de Cuba aan de zuidkust heeft wrakken, een levendige flora en fauna en een fantastische onderwater topografie.

Al deze locaties in Cuba hebben accommodatie variërend van All-Inclusive resorts tot meer bescheiden hotels. Veel van de resorts hebben snorkelen als onderdeel van hun All-Inclusive pakket en bieden ook dagexcursies aan naar meer afgelegen locaties tegen zeer betaalbare tarieven.

Met een veiligheidsrecord dat tot de top van de wereld behoort en extreem veel aandacht voor de veiligheid van duikers. Door nooit meer dan 5 duikers per duikmeester te hebben en altijd een hoog gekwalificeerde arts de 10 recompressiekamers te laten bemannen, is Cuba niet alleen een van de meest spectaculaire plekken om te duiken, maar ook een van de veiligste.

De ongelooflijke stranden van Cuba zijn niet alleen ongelooflijk op het land, maar ook onder water. Als u naar Cuba reist om te genieten van de zon en de relaxte Cubaanse sfeer, pak dan een snorkel en geniet van de wereld die verborgen ligt onder het turquoise water. Voor duikers die op zoek zijn naar duiken van wereldklasse voor minder dan wereldklasse prijzen, geef de riffen en het koraal rond Cuba de sporen en je zult ontdekken dat duiken in Cuba niet alleen aan je verwachtingen zal voldoen, maar deze zelfs zal overtreffen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *