Cuba Vakanties zijn ideaal voor Ecotoerisme

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Voor ecotoerisme kan geen enkele andere bestemming in het Caribisch gebied bogen op zo’n rijke en bloeiende natuurlijke omgeving als Cuba. Het eiland is de thuisbasis van enkele van de beste koraalriffen, een overvloed aan flora en fauna, een bloeiend regenwoud en meer dan 250 beschermde gebieden die meer dan 22% van het land beslaan. Natuurbehoud wordt in Cuba serieus genomen en de streng bewaakte natuurparken beschermen meer dan 350 vogelsoorten en bedreigde diersoorten. Zes UNESCO biosferen verspreid over het eiland bieden een overvloed aan activiteiten voor ecotoeristen, waaronder wandelen, speleologie, paardrijden, fietsen, scuba, vogels spotten, en voor de meer avontuurlijken, zip lining, jeep safari en rotsklimmen.

De 6 biosferen in Cuba bieden natuurliefhebbers zeldzame mogelijkheden om unieke flora en fauna te ontdekken, waaronder een groot aantal bedreigde planten- en diersoorten, waaronder de Cubaanse landslak, de Cubaanse krokodil en de lang als uitgestorven beschouwde ivoorsnavelspecht.

Het ecosysteem in het oosten van Cuba heeft een verbazingwekkend scala aan terreinen, van het best bewaarde bergachtige ecosysteem in het Caribisch gebied in het Alejandro de Humboldt Nationaal Park tot een van ‘s werelds laatste onaangetaste regenwouden in het Cuchillas del Toa Biosfeerreservaat. Een verblijf in Santiago de Cuba is het dichtstbijzijnde vakantieoord en tours zoals wandelen, vogels spotten, paardrijden, zip-lining en fototoerisme over een van de 100 natuurpaden zijn beschikbaar bij de hotels of via een lokale gids. Bocanao Biosphere Reserve is een enorm reservaat van 85000 hectare groot waar bijna 1000 soorten wilde dieren leven, van vlinders tot reptielen en zelfs de bedreigde hot-cave vleermuis. Wandelen, speleologie, speleologie en rotsklimmen bieden een ongelooflijk landschap en mogelijkheden om een indrukwekkende flora en fauna te ontdekken.

In het noorden en met het vakantieoord Varadero als uitvalsbasis of Cienfuegos in het zuiden kunnen toeristen het biosfeerreservaat Zapata en de grootste wetlands in het Caribisch gebied verkennen. Aan land is dit reservaat een ideale locatie om vogels te spotten, te wandelen, speleologie te beoefenen en te fotograferen. U kunt er meer dan 350 vogelsoorten verwachten, waaronder papegaaien en de bijenkolibrie, maar ook talrijke reptielen en krokodillen. Het water is waar dit reservaat echt tot leven komt met overstroomde grotten en een ongelooflijke kustlijn die perfect is voor Scuba- en snorkeltrips die vol zitten met exotische vissen, zeekoeien, roggen, schildpadden en koraalriffen. Talrijke duikcentra zijn beschikbaar voor verhuur en tours voor de meest betaalbare en veiligste duiken in het Caribisch gebied.

De regio van Pinar del Rio is een toplocatie voor speleologen en speleologen. Geniet van een boottocht langs een verlichte ondergrondse rivier door een enorme grot in Cueva del Indio of verken het 46 km lange grottenstelsel in Gran Caverna de San Thomas. Met meer dan acht niveaus is dit grottenstelsel een complex doolhof met vleermuizen, ondergrondse zwembaden, oude muurschilderingen en indrukwekkende druipsteenformaties. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw speleologie-ervaring haalt.

Dit zijn slechts een paar van de vele ongelooflijke regio’s van Cuba’s ecosysteem. Alles, van enorme groepen flamingo’s tot scholen exotische vissen en alles daar tussenin, zowel op het land als in het water, is beschikbaar en in overvloed. De adembenemende natuur en het landschap in Cuba’s parken en reservaten zullen de verrekijkers zeker bezig houden en de camera’s laten knappen.

Vergeet niet je camera en verrekijker mee te nemen als je de volgende keer denkt aan een last minute Cuba vakantie.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *