Cuba Vakanties zijn niet zoals alle anderen

All, Blog Cuba, Centraal cuba

Cuba is een uniek land en daarom een vakantiebestemming als geen ander. De politieke situatie van de laatste vijftig jaar heeft ervoor gezorgd dat het eiland een van de weinige plaatsen ter wereld is zonder massamarketing en massamedia. Het is een plek die in gelijke mate kan verwarren en verrukken en zeker een bezoek waard is voordat de dingen veranderen. Cuba vakanties zijn gemakkelijk te plannen met behulp van het internet, omdat er nu tonnen informatie over faciliteiten op het eiland.

Er zijn twee manieren om Cuba te bezoeken; of je verblijft in een van de vele all-inclusive resorts of je reist op eigen gelegenheid. De resorts zijn over het algemeen geclusterd langs de noordkust van het eiland ten oosten van Havana. Er is een aantal topklasse accommodaties beschikbaar en een aantal geweldige aanbiedingen. De stranden zijn echt fenomenaal en het water is kristalhelder, dus ze zijn geweldig voor een strandvakantie. Ondanks het feit dat Cuba een communistisch land is, zal het u aan niets ontbreken. De resorts geven u echter niet veel gelegenheid om het eiland en zijn unieke manier van leven echt te leren kennen.

Zelfstandig naar Cuba reizen is vrij eenvoudig en buitengewoon interessant. Er zijn een aantal mooie hotels met geweldige faciliteiten of u kunt echt kennismaken met de lokale bevolking door te verblijven in een familiehuis genaamd een casa particular. Wat begon als een clandestiene praktijk van bewoners die kamers verhuurden aan bezoekers, is nu gereguleerd door de staat, dus het is volkomen veilig om van deze huizen gebruik te maken. Ze variëren in stijl en comfort van eenvoudig tot heel mooi, want de meeste Cubaanse huizen staan vol met antiek meubilair. Eten is verkrijgbaar in staatsrestaurants of u kunt vaak afspraken maken met de mensen bij wie u verblijft. Er zijn ook privé-restaurants met vergunning, paladares genaamd, waar u maaltijden van hoge kwaliteit kunt krijgen.

Het eiland Cuba is verbazingwekkend gevarieerd en de vakantiemogelijkheden zijn legio. Er zijn grote steden, kleine stadjes met elk een eigen karakter, nationale parken, prachtige Caribische stranden en duiklocaties van wereldklasse. Er zijn enkele unieke ecosystemen en wilde diersoorten zoals de kleinste vogel ter wereld, de bijenkolibrie.

De hoofdstad Havana is anders dan alle andere hoofdsteden in de wereld. Bereid je voor om versteld te staan van de architectuur, cultuur en de mensen. Er is veel te zien in de stad en enkele van de hoogtepunten zijn de Sigarenfabriek, het Museum van de Revolutie, de Malecon en het oude gedeelte van de stad, Havana Vieja. Cubaanse muziek wordt over de hele wereld gewaardeerd en je zult het overal horen. Een avondje uit in de hoofdstad gaat onvermijdelijk gepaard met rum, dansen, live muziek en een paar nieuwe Cubaanse vrienden.

Santiago is de tweede stad, gelegen aan de andere kant van het eiland dan de hoofdstad en heel anders dan Havana. De cultuur is meer Afrikaans en dit is de thuisbasis van het Cubaanse carnaval. Tijdens de carnavalsweek is het hier druk, dus als u wilt gaan, zorg er dan voor dat u op tijd reserveert.

Het vervoer in Cuba kan tergend langzaam zijn, maar het is het trage tempo van het leven waar veel bezoekers verliefd op worden. Automobilisten kunnen auto’s huren om zich gemakkelijker te verplaatsen. Er zijn een aantal bedrijven in Havana en Santiago die auto’s van een zeer goede standaard leveren. U kunt zelfs een van de oude Amerikaanse klassiekers huren.

Cuba Vakanties zitten vol met zon, stranden, vriendelijke mensen en fascinerende ervaringen die je nergens anders zult krijgen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *