Cuba voor beginners: wat u moet weten voordat u op reis gaat

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba vakanties zijn toonaangevend in reizen naar het Caribisch gebied en voor vele goede redenen. Het is zeer betaalbaar, het heeft een uitstekende toeristische infrastructuur, het is een zeer veilige bestemming en bovenal past het bij de behoeften en stijlen van alle soorten reizen. Cuba is het grootste eiland in het Caribisch gebied en heeft een scala aan terreinen, van spectaculaire ongerepte stranden tot bergachtige regenwouden, die deze communistische natie tot een echte vakantiebestemming maken. Eco-toeristen, strandliefhebbers, natuur- en cultuurfanaten trekken massaal naar Cuba om de pracht van het eiland te ontdekken. Als u overweegt deze prachtige bestemming voor de eerste keer te ontdekken, volgt hier een overzicht van de meest populaire vakantieoorden en wat u in elk van deze gebieden kunt verwachten.

– Varadero voor gezinnen, strandliefhebbers, watersporters.

Varadero, het meest populaire vakantieoord in Cuba, is wereldberoemd vanwege de spectaculaire stranden en de all-inclusive resorts. Kilometers suikerwit zand en warm, kalm, turquoise water begroeten jaarlijks duizenden zonaanbidders op zoek naar een ontspannen vakantie. De all-inclusive resorts die de stranden omzomen zijn je bron van uren aan activiteiten zowel op het land als in het water en bieden ook accommodatie voor alle budgetten van bescheiden tot luxe.

– De Cayos voor koppels, strandliefhebbers, duikers.

Aan de noordkust ligt een groep eilanden en inhammen bekend als de Cayos. Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Santa Maria zijn slechts enkele van deze relatief geïsoleerde resort locaties. Net zoals Varadero, hebben de Cayos ook ongerepte stranden maar de riffen voor de kust bieden ook enkele van de beste duiklocaties in het Caribisch gebied. Als een rustigere locatie, zijn de Cayos populair bij honeymooners en koppels op zoek naar een romantisch uitje.

– Holguin voor eco-toeristen, duikers, strandliefhebbers.

Holguin, ook aan de noordkust, is een mooie mix van alles wat Cuba te bieden heeft met geweldige stranden, uitstekend duiken, en de stad heeft een mooie mix van geschiedenis, cultuur en architectuur. Accommodatie in het gebied is meestal all-inclusive resorts en varieert voornamelijk rond goede 3 of 4 sterren resorts. Holguin is een goede bestemming voor een beginner in Cuba die van alles wil proeven op een kleinere schaal.

– Santiago de Cuba voor eco-toeristen, cultuur, geschiedenis, duiken.

De stranden zijn niet de grootste trekpleister in Santiago de Cuba, maar de riffen en afgelegen gebieden trekken duikers naar de diepte op zoek naar avontuur. Buiten het resort gebied, zijn de Sierra Maestra Bergen perfect voor eco-toeristen, natuurliefhebbers en wandelaars met ongelooflijke flora en fauna, zip lining en safari tours door de regenwouden. De meeste resorts in het gebied zijn all-inclusive en schommelen rond een gemiddelde beoordeling.

– Cienfuegos voor singles, cultuur, geschiedenis, duiken.

De stad Trinidad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het beste voorbeeld van Spaanse koloniale architectuur in het Caribisch gebied. Accommodatie is eerder aan de bescheiden kant en de stranden, hoewel niet zo prachtig als aan de noordkust, zijn nog steeds beter dan gemiddeld en bieden geweldige snorkel- en duikmogelijkheden. Niet de eerste plaats die ik zou aanraden als je voor het eerst naar Cuba gaat, maar het is zeker een bezoek waard door de schilderachtige en visueel aantrekkelijke gebouwen van de oude stad.

– Havana voor geschiedenis, cultuur.

Ooit één van de rijkste steden van Amerika, is Havana’s versierde verleden vol van zowel triomf als tegenslag. Vanaf de tijd dat piraten de stad plunderden tot aan de revolutie onder leiding van Fidel Castro en Che Guevara, heeft Havana eeuwen aan verhalen en legendes verzameld die allemaal hebben bijgedragen aan de geschiedenis en cultuur van deze hoofdstad. Hoewel geen echte stranden, is een reis naar Havana vol van leven en inzicht. Musea en monumenten zijn verspreid over de stad en vertellen over het verleden en heden van Cuba. Hotels in Havana variëren van appartement-stijl bungalows tot eerste klas hotels en wijken af van resort-stijl opties.

Cuba is een land met een dynamische cultuur, geweldige stranden en een ongelofelijk scala aan reismogelijkheden. Het is een bestemming waar iedereen met een voldaan en tevreden gevoel vandaan kan komen, mits je het juiste gebied kiest voor jouw reisstijl.

Als je van plan bent dit jaar op vakantie te gaan en Cuba staat op je lijst van bestemmingen, probeer dan een van deze Cuba vakanties uit en geniet van de vakantie die je altijd al wilde.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *