De beste duikplekken in Cuba

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Jardines de la Reina
Jardines de la Reina, of “Tuinen van de Koningin”, is een gezond marien ecosysteem, wemelend van zeeleven. Het beslaat een gebied van ongeveer 2.170 vierkante kilometer, 80 km uit de zuidkust van Cuba. Dit duikgebied strekt zich uit over een afstand van 150 km en is een van de grootste beschermde zeegebieden in het Caribisch gebied.

Jardines de la Reina herbergt vele prachtige duiklocaties, die voornamelijk bestaan uit rif- en haaienduiken. Het heeft prachtige koraalriffen die een habitat bieden aan een scala van levendig onderwaterleven. Grote baarzen, groene murenen, adelaarsroggen, snappers, tarpon en haaien zijn slechts enkele voorbeelden van het visleven dat u zult zien.

Farallón en Vicente zijn twee van de beste rif sites in het gebied.

Duiken met haaien is hier ook erg populair. U kunt verschillende haaiensoorten zien, voornamelijk Caribische haaien en verpleegsterhaaien, maar soms ook zijdehaaien, citroenhaaien, zwartpunthaaien en grote hamerhaaien. De ongrijpbare walvishaai kan ook worden gezien in het seizoen (juli tot november) als u een van de gelukkigen bent.

Enkele van de beste duiklocaties voor haaien zijn Pipín, Black Coral I en II, en Five Seas.
Omringende mangrovebossen en zeegrasvelden beschermen deze habitats, waar onder andere de Amerikaanse krokodil rondzwerft. U kunt zelfs snorkelen in het ondiepe water met deze dieren als u moedig genoeg bent!

Vergunningen om te duiken in de Jardines de la Reina zijn beperkt en vooraf reserveren wordt sterk aangeraden.

Varadero
Varadero is een van de grootste badplaatsen in het Caribisch gebied en biedt fantastische duikmogelijkheden voor alle ervaringsniveaus. Het is een geweldige plek voor beginnende duikers of duikers die net hun Open Water cursus hebben afgerond.

Duikers vinden verbluffende riffen en een overvloedig onderwaterleven tijdens een duik in deze warme wateren. Koraaltuinen en ongelofelijke rotsformaties, evenals een paar wanden vol met beestjes liggen voor de kust van de witte zandstranden van Varadero.

Bijzonder populair is het Cayo Piedras del Norte Sea Park. Deze site ziet opzettelijk gezonken jachten, fregatten en zelfs een vliegtuig, gevonden tussen 15-30m. Hier zijn de populaire wrakken van Coral Negro en de Russische Patrouilleboot 383 zeker een bezoek waard.

Als grotduiken meer uw ding is, bekijk dan de Cenote en El Brinco grotten.

Varkensbaai (Playa Girón & Playa Larga)
Als u op zoek bent naar grotten, cenotes en levendige koraalriffen dan is Playa Girón, in het zuiden van Matanzas, de plek om heen te gaan. Punta Perdiz, een beroemde rifduik met een overvloed aan zeeleven, is zeker de moeite waard. De meeste duiken in Playa Girón kunnen vanaf de kant worden gedaan, wat je des te meer reden geeft om in te stappen! Je vindt er prachtige koraalformaties versierd met gorgonian zee fans en sponzen. In beschermde gebieden met helder zicht, kunt u niet anders dan de flora en fauna om u heen waarderen.

Voor ongelooflijke onderwaterformaties is het duiken in de cenotes een must. Waar zout en zoet water zich mengen, ontstaat een etherisch, glinsterend effect.

Voor diep wrakduiken gaat u naar El Jaruco.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *