De beste stranden en eilanden van Cuba!

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba is een Caraïbisch eiland en is waarschijnlijk een van de beste plaatsen ter wereld voor een strandvakantie. Het heeft een aantal van de beste plekjes om te zonnebaden, te zwemmen of te duiken in de koraalriffen. Er zijn maar weinig landen met zoveel verschillende mogelijkheden als het gaat om een vakantie voor een strandliefhebber.

Varadero is misschien wel de beroemdste strandbestemming van Cuba en ligt in het noordwesten van het land, op slechts 2 uur rijden van Havana. Hier vindt u uitgestrekte witte zandstranden, samen met een flink aantal resorts, restaurants, winkels en duikscholen. De zee is hier helder blauw, warm en het kalme water is perfect om te zwemmen, snorkelen en duiken. Het is de klassieke plek voor een Cubaans all-inclusive uitje.
Santa Lucia is de belangrijkste duikbestemming in Cuba, net buiten de noordwestkust waar u een van ‘s werelds grootste koraalriffen kunt vinden. Het rif is hier in ongerepte staat en het is een geweldige plek om te duiken. Er zijn ook een groot aantal verlaten stranden en verlaten gebieden voor de kust waar u het schipbreukeling gevoel kunt vinden.
Guardelavaca is een stad in het noordoosten van Cuba met prachtige stranden en veel resorts. Als je echter iets verder de weg op gaat, vind je een veel minder toeristisch gebied en simpelweg mooiere stranden. Playa Pesquero is idyllisch. Er zijn drie all-inclusive resorts in dit gebied.
Cayo Largo is een natuurlijk eiland in het Caribisch gebied, gelegen tussen Cuba en Midden-Amerika. Hier kun je echt dat schipbreukgevoel ervaren en je dagen doorbrengen met luieren in een hangmat of dobberen in het turquoise water. Zeeschildpadden zwemmen hier in de kustwateren, dus hou ze in de gaten.
Cayo las Brujas is een klein paradijselijk eiland achter het Cubaanse vasteland. Je vindt er ongerepte stranden, palmbomen wuivend in de wind en kleine authentieke verblijfplaatsen. Je kunt ook het koraalrif verkennen met een snorkeltrip per catamaran of een ritje maken naar de omliggende keys.
Maria la Gorda is een afgelegen tropisch paradijs op een geïsoleerd schiereiland op de zuidwestpunt van Cuba. Je kunt er scholen felgekleurde tropische vissen spotten en de kleurrijke tropische vogels boven je hoofd zien vliegen. Breng een paar dagen op het strand door en een paar dagen wandelen in het Nationaal Park.
Baracoa was de eerste Spaanse nederzetting van Cuba en de eerste hoofdstad van het land. Er komen hier niet veel toeristen, dus het is er een stuk rustiger dan op sommige andere strandbestemmingen. Het is te vinden in de noordoostelijke hoek van het land. Op de stranden van Baracoa in Cuba heerst een zeer relaxte sfeer waar gouden stranden samengaan met kokospalmen en de tropisch groene jungle.
Verken de bergen van de Sierra Maestra en de glooiende tabaksvelden. Probeer een Baracoa kust en jungle rit naar Cuba’s koraal stranden. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je eigen Cuba avontuur.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *