De meest populaire duikstek in de Florida Keys – “De Christus van de Diepte”

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Ik wil jullie vertellen over een recente duikervaring in de Florida Keys die de moeite waard is om te vermelden, maar laat me eerst zeggen dat ik al duik sinds mijn twaalfde. Begonnen met snorkelen in de koraalriffen van de noordkust van Cuba, en al snel ontwikkelde ik een passie voor de sport.

Als tiener verhuisde ik naar de V.S. waar ik mijn duikervaringen voortzette, maar deze keer was duiken in dieper water mijn passie. Ik begon scheepswrakken en onderwatergrotten, koraalriffen enz. te verkennen.

Toen ik in het begin van de jaren 80 naar Zuid-Florida verhuisde, was mijn eerste gedachte een bezoek aan de Florida Keys. Ik had verhalen gehoord over de geweldige duikstekken bij het John Pennekamp Underwater Marine Sanctuary en al snel was ik in de turquoise wateren van de Keys of Florida voor een opwindende duikervaring.

Onlangs was ik met een groep vrienden uit Californië op bezoek in Zuid-Florida en zij hadden gehoord over de duikstekken van de Florida Keys, dus besloot ik ze mee te nemen naar een van de duikstekken en ze de kneepjes van het vak te laten zien.

Omdat sommige van mijn vrienden nog geen duikervaring hadden, besloten we een beroemde duikplaats in de buurt van Key Largo te bezoeken, die een bekende toeristische attractie is en ook geschikt is voor duikers en snorkelaars van alle niveaus.

De duiklocatie is de “Christus van de Diepte” die zich bevindt in het gebied van de Dry Rocks, een koraalrif formatie in het John Pennekamp Marine Sanctuary, op een diepte van slechts 20″ tot 25″ water, reden waarom de duiklocatie toegankelijk is voor zowel duikers als snorkelaars.

De koraalriffen die het beeld omringen zijn op nog ondieper water 5 “tot 15″ in sommige gebieden waardoor het een geweldige site om te snorkelen en te observeren van de overvloedige mariene leven van deze kristal tropische wateren.

Dit 9” hoge onderwater bronzen beeld van Jezus Christus is een replica van de “Christus van de afgrond” die zich in de Middellandse Zee bij San Fruttuoso, Italië, op ongeveer 55″ diepte bevindt.

De “Christus van de afgrond” van Italië werd gebouwd door de Italiaanse beeldhouwer Guido Galleti, op verzoek van Duilio Marcante, een Italiaanse duiker. Maricante had eerder zijn vriend Dario Gonzatti verloren bij een duikongeval, en het standbeeld werd ondergedompeld en verankerd nabij de plaats waar Gonzatti stierf.

Later werd een replica van het Christusbeeld naar Amerika gebracht waar het zich nu bevindt op ongeveer 6 mijl uit de kust van Key Largo in de nabijheid van Dry Rocks, en naalden om te zeggen is een top van de hitlijsten toeristische plekken.

We snorkelden ongeveer 4 uur op een zonnige heldere middag, en mijn vrienden hadden een geweldige tijd met het maken van onderwater foto’s en video’s die ze later mee naar huis namen.

Het beste deel was toen we werden vergezeld door een groep duikers en snorkelaars van alle leeftijden, geslachten en nationaliteiten, en families van de Key Largo duik charters en tours.

Het was een geweldige dag voor ons allemaal bij de “Christus van de diepte” in Key Largo!

Ik raad deze duikstek echt aan aan elke duiker, beginner of gevorderde, en aan snorkelaars van alle leeftijden. Wees gewoon veilig en beleef een geweldig duikavontuur bij de Florida Keys!

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *