Duik in de Cubaanse cultuur – Klassieke verwennerij

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba is beroemd om zijn culturele assortiment, voortgekomen uit Aziatische, Spaanse, Franse en Afrikaanse invloeden. Of het nu gaat om beeldende kunst of literatuur, film of ballet, theater of moderne dans – Cuba heeft vele beroemde kunstenaars voortgebracht, die bedreven zijn in verschillende disciplines. Bedwelmende muziek of ritmes zoals de Danzón, de Bolero, de Son, de Cha Cha Cha en de Mambo, werden geproduceerd in het welvarende land van Cuba.

Deze plaats is trots op haar culturele en traditionele schatten, zoals de gebouwen en overblijfselen uit de koloniale tijd. Zelfs een aantal steden in Cuba zijn door USNESCO geëerd en uitgeroepen tot Werelderfgoed. Deze plaatsen zijn als volgt:

De oude stad van Trinidad (Sancti Spíritus)
Het kasteel van San Pedro de la Roca del Morro (Santiago de Cuba)
“Desembarco del Granma”- het nationale park
Fort Havana en het historische stadscentrum van Habana Vieja
De overblijfselen van de Franse koffieplantages van La Gran Piedra
De suikerfabrieken bij Trinidad (Sancti Spíritus)
Naast al deze culturele getuigenissen zijn ook andere steden van de Cubanen de moeite waard. Men kan gemakkelijk mooie gebouwen, kerken, theaters, of oude forten vinden in bijna elke stad van Cuba. Het eten is een ander sterk element van de Cubaanse cultuur en traditie. De huidige versie van de Cubaanse keuken is sterk beïnvloed door Andalucía en Zuid-Spanje. Zij bevat echter ook sterke hints van Afrikaanse plantages, trekken van Franse, Italiaanse en Chinese invloed.

Deze mengelmoes van culturen heeft geleid tot levendige smaken met kenmerkende kruiden en specerijen. Kip, vis, varkensvlees, rijst, suikerriet, bonen, yucca, pompoen, kokos enz. zijn enkele van de hoofdingrediënten van klassieke Cubaanse gerechten die nog steeds worden genoten en een deel uitmaken van de gewone levensstijl.

Cubaanse rum en bier zijn beroemd en erkend over de hele wereld. Hoge kwaliteit bier, unieke drankjes en heerlijke rum cocktails hebben Cuba duidelijk zichtbaar gemaakt op de kaart. Een van de meest populaire merken van Cuba is Havana Club, een drankje dat door het hele land met open armen wordt ontvangen. U kunt moeiteloos Cubaanse lokale zithoekjes op straat vinden, waar u kunt kletsen, lachen en de vloer aanvegen met uw danskunsten.

Vrienden en familie hebben een speciale plaats in de Cubaanse gewoonten en tradities. Bij de meeste Cubaanse vieringen komen grote en soms buitenmaatse groepen mensen samen om te socialiseren. Eenvoud is het sleutelelement en de factor van de Cubaanse cultuur. De laatste tijd heeft Cuba zich ontpopt als een geweldige toeristische bestemming, waar het voor elk wat wils heeft, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en eten.

Cuba is een land met een rijke cultuur en traditionele diversiteit. Het is een land dat voor elk wat wils heeft. Als u op zoek bent naar authentieke Cuba reizen of cuba reizen, raadpleegt u een gerenommeerde Cubaanse reizen website om informatie over alle verwante vragen te krijgen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *