Duiken in Cuba – Bluewater Duikreizen

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

CUBA’S 5 BESTE DUIKPLEKKEN

Maria la Gorda aan de zuidwestkant van Cuba heeft prachtige riffen en een overvloedig onderwaterleven, met kant- en bootduiken. Het is alleen te boeken via het overheidsduikcentrum en de enige accommodatie in het gebied is een door de overheid geëxploiteerd hotel, maar het is de moeite waard! Plan een verblijf van ten minste twee nachten op wat waarschijnlijk een van de beste plaatsen om te duiken in het Caribisch gebied is, waar scholen barracuda’s, geelstaartsnappers, roggen en enorme tandbaarzen u zullen begroeten.

Playa Giron/Playa Larga AKA The Bay of Pigs is mijn nummer één keuze voor diegenen met beperkte tijd en die slechts in één gebied in Cuba kunnen duiken. Het biedt ondiep duiken, wandduiken, en zo ongeveer alles daar tussenin. Duiken in Playa Larga is de makkelijkste van de vijf plekken en vereist geen reservering of tussenkomst van een Cubaanse overheidsduikschool of -operator. Er zijn goede B&B’s in het gebied en verschillende goede privé restaurants. Er is een vang-en-vrijlaten vliegvisbedrijf in de buurt om je tijd te geven om bij te komen tussen de duiken door. Je zou drie tot vier dagen kunnen besteden aan het verkennen van dit unieke gebied in het zuiden van Cuba.

Santiago Harbor is een geweldige plek om te duiken op verbazingwekkende wrakken die deel uitmaakten van de Cubaanse en Amerikaanse geschiedenis. De Spaanse vloot werd gedecimeerd Santiago in 1898 en een paar van de wrakken zijn toegankelijk, maar controleer eerst omdat de overheid duikcentrum in het gebied is gesloten in de afgelopen maanden.

Jardines de la Reina is alleen toegankelijk per live-aboard boot, en de afstand tot het Cubaanse vasteland heeft dit uitgestrekte gebied beschermd dat onaangeroerd lijkt door mensenhanden. Als je de andere hier genoemde plaatsen hebt bezocht, boek dan zeker je reis naar Jardines de la Reina.

Cayo Coco aan de noordkust van Cuba biedt bootduiken aan via het Blue Diving Center in het Melia Cayo Coco Hotel. Het gebied is de thuisbasis van tarpon, engelvis, papegaaivis, spade vis, en verschillende snapper. Cayo Coco is gelegen binnen de Jardines del Rey archipel en biedt duikers ontelbare duiklocaties.

Cuba accepteert SCUBA duikbrevetten van alle vergunningverlenende instanties over de hele wereld.

Door Frank Gonzalez

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *