Duiken in Cuba – De top 5 locaties om te duiken en snorkelen in Cuba

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Als je denkt aan een avontuurlijke vakantie op het water in Cuba, ben je niet de enige!

Omdat Cuba op een groot koraalrif ligt, is het een van de beste plaatsen om te proberen te duiken! De archipel trekt elk jaar duizenden duikers en staat bekend om de milde getijden en de afwezigheid van sterke stromingen.

En omdat Cuba een warme jaarlijkse temperatuur heeft van meer dan 73 Fahrenheit, zijn de wateren rond het eiland niet alleen ideaal voor oppervlaktesnorkelaars, maar ook voor uitdagende scubaduikers!

Hier is onze TOP 5 lijst van duiklocaties in Cuba:

Cayo Levisa – Dicht bij Havana, vind je deze prachtige offshore sleutel op Cuba’s noordwestelijke kust. Onder de oppervlakte vind je oude wrakken, prachtig koraal, en tropische vissen. Het zicht is meestal erg goed op ongeveer 30 meter.

Playa Giron – Dit is een van de beste plaatsen om te duiken voor beginners en gevorderden. Het ligt op ongeveer 2 uur van Varadero en biedt uitstekende plankduiken en diepe grot excursies. Alle duiklocaties zijn zeer dicht bij de kust, waardoor het een geweldige plek is voor beginnende duikers.

Cayo Largo – Dit barrièrerif ligt 2 mijl uit de kust en is goed beschermd tegen de ruwe zee die het omringt. Ook de watertemperatuur is hier warmer dan elders in Cuba. Om Cayo Largo te bereiken moet je een korte vlucht boeken vanuit Havana – maar het is zeker de moeite waard!

Cienfuegos – Er zijn meer dan 28 duiklocaties in dit gebied. Het water hier is kristalhelder en bevat een aantal van de meest spectaculaire koraalformaties in Cuba. Ga naar het Faro de Luna Duikcentrum – het is de plek om te duiken met scheepswrakken en prachtige koraalformaties.

Maria la Gorda – Als een wereld biosfeer reservaat, gelegen binnen het Guanahacabibes schiereiland, zijn er uitstekende duikzones met zwarte koraalwanden en 18e eeuwse wrakken. Er zijn bijna geen stromingen om je zorgen over te maken, en de rit duurt slechts ongeveer 4 uur vanaf Havana.

Er zijn meer dan 500 duikplekken in Cuba, en het onderwaterlandschap is spectaculair. En met internationaal erkende duikcursussen over het hele eiland – is het geen wonder dat duikers van over de hele wereld hier elk jaar aankomen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *