Duiken in Cuba – Ontdek het best bewaarde koraalrif ter wereld

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Bij duiken of snorkelen denk je waarschijnlijk aan de helderblauwe wateren van de Bahamas of Tahiti. Cuba is echter een van de meest fantastische en lonende plaatsen om de onderwater wonderen van de Atlantische Oceaan te verkennen. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 75°, de afwezigheid van sterke stromingen en milde getijden, vindt u de wateren rond Cuba bijna ideaal voor het waarderen van het gevarieerde zeeleven en andere bezienswaardigheden die u kunt zien.

Cuba staat op een groot, maagdelijk koraalrif en met een gemiddeld zicht van bijna 100 voet zult u zonder problemen alles kunnen zien wat u wenst. Duikers hoeven zich geen zorgen te maken over hun veiligheid tegen roofdieren, aangezien er geen agressieve dieren in de wateren rond het eiland voorkomen. De meeste van de beste duikplaatsen liggen op slechts enkele minuten van uw hotel, waar u ook verblijft, en op korte afstand van de kust. Je kan er scheepswrakken uit de jaren 1700 ontdekken, prachtige zwarte koraalwanden, en zelfs duiken in onderwater grotten.

Cayo Levisa ligt voor de noordwest kust van het eiland, een kleine sleutel waarvan de wateren sponzen, koraal, vele variëteiten van middelgrote tot grote tropische vissen en zwart koraal bevatten dat zachtjes golft als miniatuur bomen. Veel van het koraal is, net als in de rest van het Caribisch gebied, honderden, zo niet duizenden jaren oud, dus duikers wordt gevraagd voorzichtig te zijn en respect te tonen voor deze prachtige dieren. Er zijn wrakken uit de 17e en 18e eeuw en de boten van nabijgelegen hotels vertrekken twee keer per dag.

Caya Largo, voor de zuidkust van Cuba, is een uniek gebied waar u stranden vindt die praktisch onaangetast zijn door de mens. Onder het helderblauwe water vindt u steile wanden, tunnels, heuvels en bergen koraalriffen die wemelen van de vissen en schildpadden. Deze locatie wordt beschermd tegen ruwe zee door een barrièrerif ongeveer een mijl uit de kust, waardoor het een ideale plek is om een dag onder water door te brengen en de wonderen der natuur te bewonderen.

U zult ook Maria la Gorda willen bezoeken in de provincie Pinar del Rio in het westen van Cuba. Het ligt zeer afgelegen en in een van de minst ontwikkelde gebieden van Cuba. Het is uitgeroepen tot een wereld biosfeer reservaat en u vindt er een duikzone in het noorden en een in het zuiden. Duiken op meerdere niveaus wordt vergemakkelijkt door een geschubde bodem. Hier ziet u meer dan 20 soorten kleurrijk koraal, waaronder enorme zeewaaiers die u ademloos achterlaten, koraalcanyons, mysterieuze tunnels, uitnodigende grotten en Spaanse galjoenen bevroren in de tijd. Er zijn overvloedige soorten kleine tot middelgrote vissen en u zult kreeften, krabben, tandbaarzen, engelvissen, schildpadden en af en toe een barracuda zien. Als u uw reis in augustus en september plant, kunt u duiken tussen scholen tonijn- en walvishaaien, verpleegsterhaaien, blauwe haaien en hamerkoppen.

Het is ook mogelijk om nachtduiken te maken op elke locatie als je dit van tevoren regelt met de eigenaar van een boot.

Cuba educatieve tours zijn een geweldige plek om te beginnen met het organiseren van de perfecte duikvakantie in Cuba.

Of je nu wilt duiken, snorkelen, of gewoon de ongerepte schoonheid van het eiland wilt ontdekken, authentieke Cuba tours heeft een schema en pakket precies goed voor jou.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *