Jardines de La Reina Liveaboard

Duiken Cuba

Jardines de La Reina Liveaboard

 

Wakker worden in een luxe hut en als u naar buiten kijkt, ziet u alleen de verlaten stranden, rotsen, mangroven en het blauwe water. Verder is er niemand, alleen uw schip. De professionele bemanning geeft u persoonlijke aandacht met de warmte en vriendelijke wijze van de Cubanen. U zult spectaculaire duiken maken, op verlaten stranden zonsondergangen zien, wakker worden met de haaien, genieten van een avondje…

Hotel o.b.v. Volgens programma 

Jardines de La Reina

Deze archipel bestaat uit een keten van 250 maagdelijke koraal en mangrove eilanden uitgestrekt in ruim 125 km aan turquoise wateren. Jardines de la Reina werd uitgeroepen tot een Marine Park in 1996 en dit heeft het gebied zeker gesteld voor de toekomst. Het ingewikkelde netwerk van ongerepte marine ecosystemen worden door velen deskundigen beschouwd als een benchmark van de oorspronkelijke status van koraalriffen. In tegenstelling tot andere bestemmingen in het Caraibisch gebied treft u hier uitbundig koraal en grote vis populaties. U heeft de keuze uit een aantal schepen voor deze liveaboard, varierend in grote en luxe. De afvaart is elke zaterdag vanaf Jucara en u keert op vrijdag terug in de haven. Voorafgaand en aansluitend aan de liveaboard heeft u een overnachting in Havana. Ter bescherming van dit marine park is het aantal bezoekers aan dit gebied gelimiteerd.

Ligging

De Jardines de la Reina bevinden zich ca. 100 km uit de zuidkust van Cuba. Afvaart van de schepen is vanuit Jucara op ca. 460 km (5 uur) van Havana en 400 km van Holguin (5.30 uur).

Programma

Vertrek vanaf Amsterdam is op vrijdag. De start van de liveaboard is op zaterdag en deze eindigt op vrijdag. U vliegt terug op zaterdag vanaf Havana.

Accommodatie

Avalon Fleet I

Dit schip biedt accommodatie voor maximaal 18 gasten in 8 Staterooms, twee Staterooms naast de belangrijkste salon en vier Staterooms op het benedendek en twee hutten op het middendek. Alle passagiershutten zijn luxe en hebben een eigen badkamer, warm water, comfortabele bedden, tv, telefoon en airconditioning. Op het bovendek is de grote eetzaal . Op het dak is een jacuzzi, een majestueuze grill en vanzelfsprekend stoelen om te genieten van een panoramisch uitzicht.

Avalon Fleet II

Het nieuwste schip van de vloot heeft 10 comfortabele hutten en een maximum capaciteit van 20 passagiers. Alle passagiershutten zijn luxe en hebben een eigen badkamer, warm water, comfortabele bedden, tv, telefoon en airconditioning. Op het hoofddek is de lounge/eetzaal/bar. Op het bovendek treft u de jacuzzi. Op dit schip is Nitrox gratis beschikbaar.

Halcon

De Halcon is onlangs gerenoveerd en is perfect voor een maximum van 12 duikers. Het schip heeft 6 hutten en 3 badkamers. Op het hoofddek bevindt zicht de salon/eetzaal, op het bovendek treft u de brug en een kleine terras.

La Reina

La Reina is een relatief klein schip met een lengte van ca. 20 meter. Het schip is onlangs gerenoveerd en beschikt over 4 hutten met prive badkamer en centraal geregelde airconditioning.

Tortugua

De Tortugua is een drijvend hotel, stevig verankerd in een beschermd kanaal in de Jardines de La Reina. Het heeft 7 hutten met badkamer en airconditioning voor 2 of 3 duikers, capaciteit 16 – 21 personen. Transfers vanuit Jucara naar het schip worden uitgevoerd door de MS Sol of MS Mares (ca. 2,5 uur).

Verzorging

De verzorging tijdens de liveaboard is op basis van volpension. Op de Avalon I en II zijn ook de drankjes aan boord inbegrepen(10 bier en 30 limonade/water). Alle schepen beschikken over een uitstekende keuken met een mix van Italiaanse en lokale gerechten. De hoofdgerechten zullen voornamelijk uit vis bestaan. Vegetarische en koosjere maaltijden zijn op aanvraag mogelijk.

Dag 1 Amsterdam – Havana

Vertrek vanaf Amsterdam. In de middag aankomst in Havana met aansluitend transfer naar hotel Panorama.

Dag 2 Havana – Jucaro

Om 4.00 uur transfer naar Jucaro voor de start van de liveaboard. Rond 09.00 uur zult aan boord gaan. In de middag tocht door de mangroven en check duik.

Dag 3 – 7 Jardines de La Reina

Om 07.00 uur wordt u gewekt. Het ontbijt is om 08.00 uur. Het duikprogramma omvat 2 – 3 duiken per dag en het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het schema kan in overleg met de bemanning worden aangepast.

Dag 8 Jucaro – Havana

In de ochtend vaart u terug naar Jucaro met aansluitend transfer naar Havana. Verwachte aankomst in Havana ca. 20.30 uur.

Dag 9 Havana – Amsterdam

Aan het eind van de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam

Dag 10 Amsterdam

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Havana v.v.
 • 2 overnachtingen Hotel Panorama in Havana op basis van logies (1x voorafgaand, 1 x aansluitend op liveaboard)
 • 6 overnachtingen gedurende liveaboard op basis van volpension
 • 15 duiken
 • transfers Havana – Jucara v.v.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Inschrijfgeld 270
 • Park Fee CUC 50 (ca. 0,90) lokaal te voldoen
 • Tip – Aanbevolen wordt een tip te geven van ca. 100 p.p. voor de week. Tips vormen een belangrijk deel van het inkomen van de bemanning. De tip wordt 50/50 verdeeld over de bemanning en de duikinstructeurs.

Duiken

In de liveaboards zijn 2 a 3 duiken per dag inbegrepen (15 x per week). In totaal zijn er ca. 80 duikstekken. Als u extra duiken wilt maken, dan is dit in overleg met de bemanning tegen betaling te regelen. De huur van een duikuitrusting bedraagt 30 per week per item regulator/wetsuit. De belangrijkste duikplekken:

Pipin

Bij de boei is het rif 15 meter diep en u treft hier indrukwekkende canyons en grotten die loodrecht op de kustlijn tot ze 24 meter diepte reiken aan de rand van de drop-off. Op dit punt is het rif zeer kleurrijk en levendig met enorme scholen van grunts, welke patrouilleren de rand van de afgrond, zilver tarpons in groepen van 10-50 zwemmen ze recht op je af en maken dan een snelle bocht op 5 centimeter afstand van je masker, schildpadden, adelaarsroggen in de buurt van de muur en soms een eenzame drie meter lange grote hamerhaai welke vanuit de diepte komt om een snelle blik op de duikers te werpen en vervolgens weer te verdwijnen. 10-12 zijdehaaien zwemmen dicht aan de oppervlakte in de buurt van de boot en tijdens de safety stop komen ze bij de duikers te kijken.

Farallon

Dit is een van de beste duiken in Jardines de la Reina. Farallon is een gigantische koraalberg op 17 meter diepte aan de bovenkant en verdeeld in vier delen door tunnels, die eindigen op een witte zandige bodem van 29 meter. Deze tunnels zijn ongeveer 30 m lang, 3 m breed en 10 m hoog met een opening aan de bovenkant waar het zonlicht door schijnt, creeert dit een spectaculaire show van licht en vormen. U treft hier dezelfde soorten aan als bij Pipin plus de rifhaai (Carcharinus perezi).

Vicente

Duik langs de drop-off met koraalbergen aan de rand 20 tot 40 m. 40 m. Zichtbaarheid is meer dan 40 meter. U treft enorme zwart koraal kolonies in de muur en de mysterieuze en schuwe grote hamerhaai (Sphyrna Mokarran) komt soms tevoorschijn om de ongelooflijke lichaamsvorm en elegantie te tonen.

Black Coral I en II

Deze twee duiken zijn de meest opwindende! Minimale diepte is 24 meter op de top van het rif tot de zandbodem op 30 m. Kanalen lopen over het rif loodrecht op de kust tot deze de drop-off . Op deze plek zijn meer dan 30 rifhaaien (Carcharinus perezi), die zeer dicht bij de duikers (soms 10 centimeter afstand van het masker) komen. Na 15 minuten ademloos kijken naar deze wezens duikt u dicht bij de koraalformaties en zandige kanalen, waar u slapende pijlstaartroggen (Dasyatis americana), papegaaivissen, grote zwarte baarzen en tonnen jacks zult aantreffen.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl.

 Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaExclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *