MARINE PARK QUEEN’S GARDENS

All, Blog Cuba, Centraal cuba, Duiken Cuba

Prachtig marien park in Cuba
Jardines de la Reina is in 1996 uitgeroepen tot marien park. Samen met het Cubaanse Ministerie van Wetenschappen en Milieu, is dit gebied voor toekomstige generaties bewaard gebleven als een complex netwerk van onaangetaste mariene ecosystemen. Het wordt door vele goed geïnformeerde wetenschappers en organisaties beschouwd als een referentie van wat de oorspronkelijke status van een koraalrif is; zoals het door Christoffel Columbus in de tijd van de ontdekking werd gevonden.

Een onderwater paradijs is alles wat in je opkomt als je voor het eerst het water in gaat. Stel je de verticale wanden voor, bedekt met felgekleurde sponzen, reusachtige Pilar-koralen, zwarte koralen die hun takken uitstrekken in het contrasterende blauwe water. Vele soorten gorgonen, fragiele laminaire koralen die hun prachtige vormen tonen in spleten, canyons en grotten. De mangroven vormen een ongelooflijke kraamkamer voor jonge vispopulaties, filteren het water dat naar het rif gaat samen met de zeegrasvelden en krijgen in ruil daarvoor bescherming tegen de golfenergie van de open oceaan; alles met elkaar verbonden in een zeer fragiel net dat helpt de variëteit, rijkdom en pracht te behouden.

De grootste populaties volwassen vissen in het Caribisch gebied, haaien, snappers en baarzen; jodvissen tot 400 pond zijn een alledaagse ervaring. Haaien zijn een van de belangrijkste attracties en je kunt ze overal zien. U kunt gemakkelijk duiken met 6 verschillende soorten: Silkies, Reef, Lemon, Black tip, King Hammerhead en verpleegster haaien. Van juli tot november heeft u de kans om te zwemmen met Walvishaaien. Tuinen van de Koningin is zeker een van de laatste maagdelijke riffen die de mens kent. Duik- en snorkelplaatsen zijn goed beschermd tegen de wind en zeestromingen. Het zicht is meer dan 40 meter. Er is een grote verscheidenheid aan vissen en koralen.

De Gardens of the Queen Marine Park is een prachtige plek, zowel in als buiten het water. Dit mariene park is waarschijnlijk de belangrijkste groep eilanden in het Caribisch gebied, geïntegreerd door een waterrijk gebied van een miljoen hectare. Bovendien fungeert dit mariene park als een kritisch toevluchtsoord voor Noord-Amerikaanse vogels die langs de route door Florida en de Golf van Mexico naar Zuid-Amerika trekken. Dit wildreservaat biedt onderdak aan meer dan 68 soorten trekvogels.

Avalon Diving Center is de enige duikschool in het gebied die niet meer dan 3000 duikers per jaar ontvangt. Het duikcentrum is goed uitgerust met nieuwe compressoren, nitroxmengers en kwaliteitsuitrusting voor de verhuur.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *