Scuba Duik vakanties in Cuba

All, Blog Cuba, Duiken Cuba

Het verbazingwekkende eiland Cuba biedt een aantal van de beste duikmogelijkheden in het Caribisch gebied. Met kristalhelder warm water, goede stromingen, ongerepte rifsystemen en een enorm scala aan zeeleven is het duiken hier uitzonderlijk. Haaien, walvishaaien, roggen, murenen, reuzenbaarzen, kleurrijke scholen vis, prachtige koralen en sponzen en nog veel meer wordt u aangeboden wanneer u een duikvakantie naar Cuba neemt.

Cuba heeft het op één na grootste barrièrerifsysteem ter wereld dat in helder, warm water ligt. De zeetemperatuur varieert van 25C in januari tot 29C in augustus. Duikers van alle niveaus zullen genieten van het fascinerende macroleven, zachte koralen, onderwatergrotten, -wanden, -wrakken, -cenotes en -zwemtunnels die samen met de natuurlijke stranden, eilanden en baaien een duikvakantie naar Cuba gewoon perfect maken.

Zwem met vriendelijke tandbaarzen, zie reusachtige murenen spelen, sta versteld van groepen reuzen pijlstaartroggen met vleugels van meer dan 12ft en bewonder meer dan 1000 soorten vis en 160 soorten sponzen. Vergeet uw camera niet, want de koralen, sponzen en het macroleven, waaronder anemonen, pijlkrabben, flamingotongen, kleurrijke manteldieren en zeenaaktslakken, zijn een droom voor fotografen!

Top duikplekken zijn onder andere:

Jardines De La Reina – Een archipel van meer dan 250 koraaleilanden en -eilandjes. Jardines De La Reina is een beschermde omgeving en Nationaal Zeereservaat. Dit is een van de laatste ongerepte duikgebieden in de wereld en heeft 75 mijl aan mangrove omzoomde koraalriffen.

Varadero – Beschouwd als een van de top strandbestemmingen in de wereld, Varadero biedt niet alleen kwaliteitshotels, prachtige zandstranden, uitstekend nachtleven en meer, het biedt ook uitstekende duikmogelijkheden en duikcentra in de nabijheid van de bruisende badplaats.

Guardalavaca – Gelegen op slechts 50 minuten van de luchthaven aan de zuidoostkust van Cuba. Dit is een klein resort met top kwaliteit duikmogelijkheden, goede hotels en prachtige stranden.

Santa Lucia – Een afgelegen badplaats en duikers paradijs aan de Atlantische kust van Cuba.

Cayo Largo – Gelegen op ongeveer 35 minuten vliegen van Havana, Cayo Largo is een klein eiland met veel vakantie accommodatie.

Cayo Levisa – Een onbewoond eiland voor de noordkust van Cuba, te bereiken via een 25 minuten durende boottocht. Dit paradijselijke eiland heeft bijna drie mijl aan wit poederzandstrand.

Isla De La Juventud (Eiland van de Jeugd) – Gelegen aan de noordelijke Caribische kant van Cuba, deze voormalige gevangeniskolonie en militaire zone ligt op slechts 25 minuten vliegen van Havana.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *