Top 5 Cuba strandbestemmingen aan de noordkust

All, Blog Cuba, Centraal cuba

De meeste mensen die voor hun vakantie naar Cuba reizen, denken aan Cuba als een van de top Caribische strandbestemmingen. Hoewel Cuba veel meer is dan alleen uitstekende stranden, is het de moeite waard om de stranden van Cuba te overwegen wanneer u een vakantie in het Caribisch gebied plant.

Wat zijn de topstranden van Cuba? – Het is een vraag die veel vrienden mij stellen. Ik zou zeggen dat de meeste stranden van Cuba boven de wereldstandaard liggen. Maar er zijn er een paar die ik meer prefereer dan anderen. Het hangt allemaal af van wat uw voorkeuren zijn en wat voor soort vakantie u zoekt. Ik zal de kenmerken van een aantal van hen doornemen om u een beter idee te geven.

Varadero Strand

Varadero is een wereldberoemd strand dat alle belangrijke attracties biedt die toeristen tijdens hun strandvakantie zoeken: meer dan 20 kilometer ononderbroken fijn wit zandstrand met warm helder turkoois water, dat zo van een tropische strandansichtkaart lijkt te komen, veel watersportmogelijkheden en nachtamusement, een perfecte plek voor wie van duiken houdt en geïnteresseerd is in een goed all inclusive resort.

Sommige mensen beweren dat als je voor Varadero kiest, je niet het “echte Cuba” ervaart. Ik zou dat niet zeggen, het hangt allemaal van jou af. Trouwens, wat is het “echte Cuba”? Ik behoor tot degenen die denken dat geen enkele toerist ooit het “echte Cuba” zal kennen, maar als je bedoelt dat je in contact komt met de Cubaanse cultuur en de Cubaanse bevolking, wel, er zijn veel Cubanen in Varadero. Vergeet alleen niet dat Cubanen over het algemeen niet naar het strand gaan van september tot april. Het is dan een beetje koud voor hen. Maar als u Varadero in juli of augustus bezoekt, zult u zien dat het er vol Cubanen is. Vooral mensen uit Havana gaan graag naar Varadero. Zij kunnen de verleiding niet weerstaan om te genieten van dit Cubaanse topstrand, op slechts 2 uur rijden van de hoofdstad.

Cayo Coco en Cayo Guillermo

Cayo Coco en Cayo Guillermo zijn twee ongerepte strandbestemmingen in Cuba, gelegen ten noorden van het hoofdeiland. Ze maken deel uit van de Jardines del Rey en zijn met het vasteland verbonden door een brug. Deze twee kleine eilandjes bieden toeristen verbazingwekkende stranden omlijst door een ongelooflijk koraalrif, perfect voor diegenen die van duiken houden. Veel watersport opties wachten op je en als je op zoek bent naar plezier, zul je je nooit vervelen.

Cayo Las Brujas, Santa María, Playa Ensenachos en Playa Mégano

Cayo Ensenacho, één van de meer dan 500 eilandjes ten noorden van Cuba, is slechts een 2 km² grote cay met enkele van de beste stranden in Cuba. Het heldere water, het fijne witte zand en de grote verscheidenheid aan fauna maken het een perfecte keuze voor een trouwbestemming, een romantisch uitje, of gewoon een ontspannen strandvakantie in Cuba. Dat is waarom veel mensen Cayo Ensenacho beschouwen als een juweel onder de stranden van Cuba.

Niet ver van Cayo Santa Maria, ten noorden van Villa Clara, biedt Cayo Las Brujas toeristen één van de beste strandbestemmingen in Cuba. Haar ongerepte maagdelijke stranden met ongelooflijk helder water, fijn wit zand en exotische flora en fauna maken Cayo Las Brujas een unieke strandbestemming in Cuba.

Holguin Stranden- Playa Esmeralda, Playa Guardalavaca, Playa Pesquero, Playa Yuraguanal, Cayo Saetia

De stranden van Holguin worden beschouwd als één van de beste stranden van Cuba. Ze zijn allemaal uitstekend en het zou moeilijk zijn om te zeggen welke de beste is. Hun heldere water en ongerepte witte zand maken ze de favoriet van veel toeristen. Naast uitstekende maagdelijke stranden geeft Cayo Saetia je de mogelijkheid om de tropische exotische natuur te verkennen. Veel watersporten en uitstekende resorts zullen je vakantie aan het strand van Holguin uniek maken.

Playa Santa Lucia

Playa Santa Lucia, ten noorden van Camaguey, is een uitstekend Cuba strand dat een grote variëteit aan trekkende eenden, flamingo’s, kleurrijke tropische vissen en andere zeedieren verwelkomt. Dit zijn enkele van de belangrijkste attracties in het gebied, de ideale plek voor diegenen die van duiken houden en van de natuur genieten.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *