Waarom je een educatieve reis naar duik Cuba zou moeten maken

All, Blog Cuba, Duiken Cuba, Oost Cuba, West Cuba

Cuba is misschien wel een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Al tientallen jaren is Cuba een favoriete duikbestemming voor Canadese duikers. De combinatie van geweldige duiklocaties, het hele jaar door duiken en een interessante cultuur is de perfecte aantrekkingskracht. Cuba heeft meer dan 500 duiklocaties, wat meer is dan Cayman’s 365 duiklocaties programma. Bestemmingen zoals Jardines de la Reina (Tuinen van de Koningin), Canarreos Archipel, Jardines del Rey (Tuin van de Koningen), Varadero en het Hicacos schiereiland, zijn bekend bij Canadese duikers maar niet zo bekend bij de rest van ons. De voornaamste reden hiervoor is dat Cuba niet op grote schaal als duikbestemming op de markt wordt gebracht. Toeristen uit de Verenigde Staten vormen het grootste aantal toeristen in het Caribisch gebied. Ook komt het merendeel van de duikers uit de Verenigde Staten. Daarom is de meeste marketing op die markt gericht. De VS staan hun burgers echter niet toe Cuba te bezoeken voor toerisme. Er is dus geen marketing vanuit Cuba.

 

Duiken in de Jardines de la Reina (Tuinen van de Koningin)
De Jardines de la Reina archipel ligt ongeveer 60 mijl (ca. 97 kilometer) uit de zuidelijke kust van Cuba en loopt parallel aan Cuba. Meer dan 600 kleine baaien, die zich uitstrekken over 90 mijl (ca. 145 kilometer), vormen de Tuinen van de Koningin. Het grootste deel van de archipel is een zeereservaat en is onbewoond. De regering heeft het aantal duikers per jaar beperkt tot 3.000 en één duikoperator, Avalon Outdoor’s Cuban Diving Center, heeft een exclusieve vergunning. Over het algemeen exploiteren zij twee liveaboards en een drijvend hotel, de Tortuga, voor de duikoperatie. De Tortuga kan tot 21 duikers huisvesten en heeft kleine duikboten die duikers van het hotel naar duikplaatsen in de buurt brengen. De twee liveaboards Avalon I en Avalon II vervoeren respectievelijk 18 en 20 duikers en bevinden zich in verschillende delen van het zeereservaat. Avalon Cuban Diving Center heeft ook een paar kleinere jachten voor charter en introduceert binnenkort de derde liveaboard.

Behalve in de meest barre weersomstandigheden, orkanen, is het duiken bij Jardines de la Reina in kalm en beschermend water. Het zicht is meer dan 40 meter en stromingen vormen geen probleem. Het zeeleven is er overvloedig en gezond, omdat het een lange geschiedenis als zeereservaat heeft. De afstand tot bevolkingscentra en de nabijheid van de open oceaan leidt tot kristalhelder water.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *